PNL crește vârsta de pensionare. Fifor: Efecte catastrofale, imposibil de corectat

Florin Răvdan / 09 ian 2020 / 10:05 Salveaza PDF Comentarii
Mihai Fifor
Mihai Fifor

Mihai Fifor a criticat dur Guvernul Orban pentru intenţia de a creşte vârsta de pensionare la 70 de ani, dar şi de a stopa creşterea cu 40 la sută a pensiilor din septembrie 2020. 

"După ce ani de zile au acuzat cu nu sunt bani de pensii, deși erau, după ce au refuzat îndelung să-și asume creșterea cu 40% a pensiilor începând cu septembrie 2020, liberalii, conduși de Orban, revin la scenariul pensionării la 70 de ani și reiau teoria creșterii contribuțiilor la Pilonul 2 de pensii.

De fapt, un nou cadou făcut de PNL business-urilor private, aspect evidențiat clar de marile sindicate din România.
În speță, inițiativa reprezintă un mod de subminare al sistemului public de pensii, iar majorarea anunțată de Cîțu de la Pilonul I la Pilonul II de pensii, de la 3,75% cât e în prezent, la 6% în 2021 este un semnal clar în acest sens.

Riscul este cu atât mai mare cu cât guvernarea PNL a eliminat posibilitatea opțiunii între Pilonul I și Pilonul 2, pe care guvernarea PSD legiferase.", a scris Mihai Fifor pe Facebook. 

"O nouă agresiune la adresa românilor"

 

"Ceea ce este și mai dureros e faptul că PNL ignoră evidența faptului că în România nu se poate mări vârsta de pensionare sub nicio formă, nici măcar ca opțiune. Realitatea ne arată că în România speranța de viața este de 75 de ani, față de media UE de 81 de ani. Prin urmare, orice comparație cu Uniunea Europeană trebuie să pornească de la această diferență.

După refuzul de a majora alocațiile copiilor, înghețarea pensiei minime și măsura ilegală de a crește accizele la carburanți, PNL a început anul cu o nouă agresiune la adresa românilor.

Cinismul politicii liberale nu mai surprinde pe nimeni. Dar efectele catastrofale ale acestei guvernării vor fi greu, dacă nu imposibil de corectat după ce românii îi vor trimite acasă.", a mai scris fostul secretar general al PSD. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24