Metrorex, măsuri în contextul coronavirus. Raed Arafat: Ministrul Bode m-a asigurat...

Raed Arafat, şeful DSU, a anunţat ce măsuri ar putea lua Metrorex, în contextul coronavirus, pentru a evita supraaglomerarea staţiilor de metrou. 

"S-a discutat despre numărul locurilor de carantină, am primit asigurări că se suplimentează acest număr, dacă va fi nevoie. S-au mai discutat şi alte aspecte. Spre exemplu, pentru că nu avem un număr adecvat de epidemiologi, este posibil ca DSP să fie sprijinită de epidemiologi detaşaţi din spitalele din subordinea Primăriei Bucureşti. 

Înainte de a veni la această şedinţă, am avut o discuţie cu dl ministru Bode, care m-a asigurat că au început să discute de soluţii. M-a asigurat că în staţiile aglomerate, timpul de aşteptare nu va depăşi 2 minute şi se va lucra la fluidizarea fluxului de persoane în staţiile de metrou.", a declarat dr. Raed Arafat la Antena 3. 

Metrorex, măsuri de urgenţă

Metrorex a anunţat măsurile luate cu privire la coronavirus, printre fiind acelea de dezinfectare a barelor şi a butoanelor de deschidere a uşilor. Metrorex va folosi și afişe educative de prevenire a infecţiei cu coronavirus.

„În trenurie de metrou se va efectua un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere şi a butoanelor de deschidere a uşilor din interiorul acestora, cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii", anunţă reprezentanţii Metrorex, printr-un comunicat de presă, citat de Mediafax. 

Pentru a informa publicul călător, Metrorex va expune atât în staţiile de metrou, cât şi în trenuri, fişe educative de prevenire a infecţiei cu coronavirus. Fişele prezintă metode de protecţie pe care orice călător trebuie să le aplice, pentru siguranţa lor şi a celor din jur.

Oficialii Metrorex ar trebui să vină cu soluții ca să nu existe aglomerările de oameni la metrou la orele de vârf, a solicitat duminică șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în contextul răspândirii coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel