Măști și combinezoane fabricate în Sectorul 1. Tudorache: Toate cele 3 produse sunt reutilizabile

Cea mai mare întreprindere socială din țară și cel mai mare angajator de persoane cu dizabilități din Sector 1 București vine în sprijinul comunității, în lupta cu epidemia de COVID-19. 

Primarul Dan Tudorache a anunțat că unitatea a început producția de măști și combinezoane de protecție, care vor ajunge, cu prioritate, la Complexul Multifuncțional Caraiman, Poliția Sectorului 1 și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C). Ceea ce face ca aceste echipamente să fie deosebite, este faptul că ele sunt reutilizabile și vor facilita protejarea persoanelor direct implicate în lupta pentru combaterea răspândirii virusului.

Mecanism de solidarizare a comunității 

În actualul context epidemiologic, România duce o luptă grea de prevenire și combatere a transmiterii infecției cu COVID-19. Una din măsurile care trebuie luate, cu celeritate, pentru protejarea celor aflați în linia întâi a acestei bătălii este reprezentată de asigurarea tuturor materialelor și echipamentelor de protecție, necesare derulării, în condiții de siguranță, a activităților specifice. Și pentru că situația a devenit deja îngrijorătoare privind stocurile limitate sau chiar epuizate (în unele cazuri), de astfel de produse, una din soluții ar putea fi și instituirea unui mecanism de solidarizare a comunității pentru sprijinirea instituțiilor care asigură ordinea publică, siguranța și protejarea cetățenilor.

Iată că, astfel de inițiative nu se lasă așteptate în Sectorul 1 București, unde Primarul Dan Tudorache anunța, încă de miercuri, 18 martie 2020, deschiderea unei linii de producție de echipamente și măști de protecție. Produsele sunt realizate de către Nazarcea Grup, prezentată ca fiind cel mai mare angajator de persoane cu dizabilități din Sector 1 București și cea mai mare întreprindere socială din țară.

"Echipamentele sunt reutilizabile"

"Am participat la deschiderea unei linii noi de producție la Croitoria de la Unitatea Protejață Nazarcea Grup, care aparține de DGASPC Sector 1, unde producem combinezoane și măști de protecție", a transmis Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 București.

Echipamentele sunt reutilizabile – decontaminarea și spălarea, tot la Nazarcea Grup. Măștile sunt realizate din bumbac 100%, iar confecționarea combinezoanelor se va particulariza pe specificul intervențiilor, mai precis intervenții care au loc în interiorul clădirii, respectiv în exterior. Ceea ce este deosebit în cazul produselor, este faptul că ele sunt reutilizabile.

"Aici se produc două tipuri de combinezoane: unul de microfibră de poliester - pentru cei care au intervenții în interiorul unei clădiri și unul din poliester peliculizat - pentru cei care intervin în aer liber. Tot aici se realizează măști cu două straturi, din bumbac 100%. Toate cele 3 produse sunt reutilizabile, adică se vor putea întoarce la Spălătoria Textilă de la Nazarcea, unde vor fi decontaminate și spălate la temperaturi înalte", a explicat Dan Tudorache.

Unde vor ajunge măștile și combinezoanele

Edilul a mai precizat că măștile și combinezoanele de protecție vor merge, pentru început, către Complexul Multifuncțional Caraiman, Poliția Locală a Sectorului 1 și D.G.A.S.P.C. Sector 1. Nazarcea Grup este o întreprindere socială dezvoltată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C) Sector 1, unitate în subordinea Primăriei Sectorului 1, în anul 2011, prin intermediul mai multor proiecte cu finanțare nerambursabilă, scopul acestei inițiative fiind creșterea incluziunii socio-profesionale a persoanelor cu dizabilități, aflate în căutarea unui loc de muncă.

Este cea mai mare unitate protejată autorizată din țară, care include 7 domenii, în care persoanele cu dizabilități pot lucra: spălătorie auto, brutărie, spălătorie textilă, croitorie, ceramică decorativă, neutralizarea și eliminarea deșeurilo infecțioase, cât și tipografie, se arată în pagina de prezentare a întreprinderii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel