EXCLUSIV  Marius Marinescu, revoltat de ce a văzut în București. Ce ar trebui să facă Iohannis și Dăncilă

Marius Marinescu
Marius Marinescu

Senatorul Marius Marinescu, președintele onorific al FPAM, consideră că Hotelul Concordia, în care s-a decis Unirea Principatelor Române şi alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al Ţării Româneşti după ce fusese ales domn al Moldovei, ar trebui să devină un Muzeu al Unirii.

În cursul zilei de miercuri, Marius Marinescu a trecut prin fața Hotelului Concordia, din Centrul vechi, unde a avut loc istorica întâlnire din noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859, în care s-a hotărât Unirea Principatelor Române şi alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al Ţării Româneşti. Concluzia senatorului a fost amară. „Clădirea are o încărcătură istorică extraordinară.Acolo s-a înfăptuit un act de importanţă naţională ce ne aminteşte mereu de istoria noastră. Este un simbol al Unirii! Am trecut astăzi prin fața clădirii... Din păcate, este distrusă", a spus Marius Marinescu pentru DCNews. Acesta consideră că ar însemna mult pentru români să fie reabilitată.

„Nu am văzut nici măcar o placă pe care să fie inscripționat un mesaj cu referire la acest eveniment măreț pentru România. Hotelul, construit în anul 1852 de maiorul Fănuță, avea 90 de camere. Din nefericire, un incendiu a izbucnit, iar Hotelul Concordia a ars în mare parte. A fost refăcut, însă distrus din nou de un alt incendiu în 1901. În perioada interbelică, a fost un hotel de lux, iar în cea comunistă, folosit drept locuințe sociale", a amintit Marius Marinescu.

„Din punctul meu de vedere, ar trebui să devină un Muzeu al Unirii. În fiecare an, președintele României, domnul Klaus Iohannis în cazul de față, sau premierul României, doamna Viorica Dăncilă în cazul de față, să meargă și la acest simbol al Unirii", a concluzionat Marius Marinescu.

Acesta a amintit și de Barbu Catargiu, „primul ministru al primului guvern unitar al României, asasinat la data de 8/20 iunie 1862. La patru ani de la asasinarea lui Barbu Catargiu, prin lovitură de stat, a fost înlăturat Alexandru Ioan Cuza. Istoria s-a repetat în 1989, când, tot printr-o lovitură de stat și asasinat, s-a trecut de la un regim comunist la democrație".

VEZI ȘI: Adăpostul GROAZEI, Prejmer. Marinescu: "Poliția știa". Cerere către premierul Dăncilă


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel