EXCLUSIV  Adăpostul GROAZEI, Prejmer. Marinescu: ”Poliția știa”. Cerere către premierul Dăncilă

Asociatia Milioane de Prieteni @asociatia.milioanedeprieteni
Asociatia Milioane de Prieteni @asociatia.milioanedeprieteni

Fostul senator Marius Marinescu, președintele onorific al FPAM, Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, a declarat pentru DCNews că situația de la Prejmer era cunoscută. 

Marius Marinescu a remarcat pentru DCNews faptul că semnalele pe care le-am trimis noi, prin articolele publicate, au avut efect în mobilizarea oamenilor împotriva cruzimii asupra animalelor care a fost descoperită la Adăpostul ilegal Rainbow Shelter din Prejmer.

”În urma plângerii penale depuse de FPAM, administratorul adăpostului legal de la Prejmer, Bogdan Cepoiu, a fost reținut, pentru ucidere cu intenție, sancționată de legea pentru protecția animalelor, Legea 9, legea Marinescu, cu închisoare de până la 3 ani. Am discutat cu purtătorul de cuvânt al poliției județene, doamna Ivan Alina Maria, care mi-a confirmat faptul că acest individ a fost reținut și i-am sesizat domniei sale faptul că poliția din Prejmer cunoștea situația încă din 16 octombrie 2018, fiindcă la acea dată, o iubitoare de animale, doamna Andrea Duță, s-a dus să adopte 2 câini din adăpostul ilegal de acolo și când a văzut ce se întâmplă cu câinii a depus o sesizare la poliția din Prejmer cu numărul 1167601, prin care a adus la cunoștință poliției și a cerut să se ia măsuri. Poliția, însă, nu a luat măsuri de atunci și uitați unde s-a ajuns!”, ne-a declarat Marius Marinescu.

Citește și: Adăpostul GROAZEI din Prejmer. Zeci de căței morți într-un foster ilegal - imagini dureroase

Anchetă extinsă

”Ancheta trebuie să fie extinsă și împotriva celor de la poliție, care nu au luat măsuri de anchetare și de stopare a cruzimii împotriva animalelor. DSV-ul cunoștea acest lucru, acest adăpost ilegal, și nici ei nu au luat măsuri. Deci și împotriva lor trebuie să se extindă această anchetă. Cer poliției naționale ca împreună cu Autoritatea Sanitar Veterinară să ancheteze toate adăposturile ilegale din țară, că sunt în jur de 200 și să ia măsuri de reglementare a situației în așa fel încât să nu se mai ajungă la astfel de evenimente tragice”, a cerut liderul FPAM.

Cerere către Viorica Dăncilă

”Pe de altă parte, îi cer doamnei prim ministru Viorica Dăncilă ca imediat să reînființeze acea Poliție a Animalelor, care ar trebui să funcționeze ca un SMURD pe tot cuprinsul țării, 24 din 24 de ore, și să intervină atunci când este necesar. Menționez că Poliția Animalelor s-a înființat în urma demersurilor FPAM în 2013, prin HG 701, iar acum când am intrat în această lume civilizată a lumii europene și conducem Uniunea Europeană au desființat-o, în 2018. Cer să reînființeze după model occidental, să armonizăm și noi legislația în domeniul protecției animalelor cu cea europeană. Gradul de civilizația a unui stat e dat și de modul în care guvernanții au grijă și respectă drepturile animalelor, dar și ale iubitorilor de animale”, ne-a mai declarat fostul senator Maarius Marinescu.

Citește și: Adăpostul GROAZEI, Prejmer. Polițiști: "infracţiune de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel