Adăpostul GROAZEI din Prejmer. Zeci de căței morți într-un foster ilegal - imagini dureroase

Căței morți - Prejmer
Căței morți - Prejmer

Zeci de câini au fost lăsați să moară de foame și de sete în adăpostul Rainbow Shelter, din Prejmer, Brașov, unde au fost aduși pentru a fi îngrijiți până să-și găsească o familie adoptivă.

Surprinzător, depozitul adăpostului era plin cu hrană (bobițe și conserve). Imagini șocante au fost făcute publice astăzi, live pe Facebook, de o tânără care luptă pentru a proteja animalele.  Adăpostul de numește Rainbow shelter și este în Prejmer, Brașov. Aproape 100 de câini au fost găsiți morți și doar 17 în viață.

În urma mobilizării iubitorilor de animale, așa cum se arată pe pagina de facebook a Asociației Milioane de Prieteni ”Cei 17 căței supraviețuitori ai lagărului de la Rainbow Shelter (foster ilegal), din Prejmer, sunt acum în adăpostul Victory, în grija echipei Milioane de Prieteni. Trei dintre ei sunt în stare critică, dar nici ceilalți nu sunt într-o stare foarte bună. Au primit îngrijirea necesară de urgență și acum au apă și mâncare. Peste 70 de alți câini și, se pare, pisici, au murit de foame în adăpost! Le mulțumim celor implicați în salvarea lor. Revenim mâine cu mai multe informații.”

Citește și: Jandarmii din Gorj au salvat o cățelușă și puii săi din zăpadă

De asemenea, implicați au fost și cei de la Romanian Underdogs Uncensored, o organizație din Anglia, care au scris pe pagina lor:

„Suntem extrem de șocați și înspăimântați de scenele devastatoare cu care s-au confruntat partenerii noștri români mai devreme. În urma unui apel de la Jason York de la Better Life Dog Rescue, am cerut partenerilor noștri AMP din Brașov asistență în alertarea autorităților și salvarea supraviețuitorilor într-un adăpost privat de la periferia Brașovului, adăpostul Rainbow. Ceea ce au întâlnit acolo este dincolo de înțelegere. În cei 25 de ani de când lucrează în România, partenerii noștri nu au văzut niciodată ceva atât de oribil. Acest lucru este deosebit de rău, deoarece câinii au fost trimiși să fie ajutați, au fost sponsorizați de persoane și organizații bine intenționate, pentru a fi feriți de rău și pentru a fi bine îngrijiți, până când vor găsi o familie adoptivă. Au existat preocupări continue cu privire la acest adăpost particular și este tragic faptul că a durat atât de mult încât să se facă ceva.”

Catei salvați, Prejmer, Rainbow Shelter

Catei salvați, Prejmer, Rainbow Shelter

”17 câini supraviețuitori au fost găsiți, toți sunt aproape de moarte și nu pot sta în picioare de foame. 30 de pisici moarte și 69 de câini morți au fost găsiți până acum în diferite etape de descompunere. Cea mai tragică priveliște, în toată această devastare, este o cameră plină cu pungi nedeschise de mâncare, precum și jucării, trimise cu bună-credință de iubitorii de câini. Este clar că animalele au murit de foame, dar cercetarea este încă în desfășurare. Autopsiile vor fi efectuate pe toate animalele decedate pentru a confirma cauza morții. Niciunul dintre supraviețuitori nu a fost găsit pozitiv pentru parvo, ei pur și simplu sufereau de foame și sete.”

”Sperăm că acest caz va conduce la urmărirea penală și va acționa ca punct de reper legal, astfel încât acest lucru să nu se mai repete niciodată. Organizațiile de peste granițe care susțin salvările din străinătate au responsabilitatea de a acorda asistență în primul rând câinilor și, în al doilea rând, susținătorilor. Este foarte de important să fie făcute cercetăr și vizite personale și că orice preocupare ridicată să fie luată în serios și investigată în consecință. Cei 16 supraviețuitori sunt acum cu partenerii noștri, în adăpostul Victory, iar noi vă vom ține la curent cu privire la redresarea lor. Fără îndoială, unii dintre ei vor veni la noi în Marea Britanie.”

Imaguinile de la acel adăpost au fost cumplite pentru toți cei care au pătruns înauntru. Pentru pedepsirea vinovaților a fost deschisă și o petiție online aici: Justitie -PUSCARIE pentru peste 60 de suflete nevinovate ucise prin infometare si cruzime in Rainbow Shelter Prejmer Brasov !

Andrea Huszar, este cea care a filmat în interiorul adăpostului și care a încercat împreună cu mulți alții să salveze ce se putea salva ”Sunt corpuri de câini morți peste tot” spunea ea în materialul filmat. 

VIDEO

ATENȚIE!!!  Imagini cu puternic impact emoțional:

Tot ea promis că cel care deține adăpostul Bogdan Cepoiu nu va scăpa de lege. ”Nu ai unde să te ascunzi. Ceea ce ai făcut nu poate fi descris în cuvinte!”. Conform postărilor făcute de unii prieteni ai lui Cepoiu, adăpostul era amenajat într-un fost abator, pe care individul se angajase să-l plătească în rate, dar pe care se pare că l-a abandonat în decembrie din cauza că nu a mai avut bani să-l susțină.

Pe 18 decembrie 2018, Georgiana Neagu scria pe pagina sa de Facebook:

”Au murit foarte multe suflete NEVINOVATE pana in prezent informatii detinute din alte surse si domnul Bogdan e de NEGASIT. 
MIERCURI URMEAZA SA FIE EVACUAT deoarece nu a reusit sa isi achite chiria in totalitate SI REFUZA ORICE FEL DE COMUNICARE SI REFUZA SA ELIBEREZE BIETELE SUFLETE de care nu s epoate ocupa corespunzator din pacate...pe care le consider SECHESTRATE si lasate sa moara de foame din toate povestile care imi ajung la urechi ..,Nu stiu dacaBogdan ii mai hraneste sau ce se intampla acolo ...fapt ce ma ingrijoreaza enorm...”

Citește și: Pepe, momente tragice după accident. Cea mai mare durere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel