Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Marea problemă a suplimentelor alimentare NU e reprezentată de efectele adverse! Cel mai mare mit, distrus

Suplimente alimentare / Foto: Aleksey Popov Scop.io
Suplimente alimentare / Foto: Aleksey Popov Scop.io

În timp ce unii pun la îndoială anumite medicamente sau vaccinuri testate și reglementate de multe autorități, există oameni care aruncă sume uriașe, din buzunarele proprii, pentru niște produse care, în mare parte, sunt iluzii.

Vorbim despre suplimentele alimentare pe care nu le testează nimeni. Sunt la fel de bine verificate ca nutrețul pentru animale. Pentru unele capsule este folosită publicitate înșelătoare și promisiuni false, în vreme ce medicamentele adevărate sunt verificate la fiecare virgulă din prospect de multe agenții de reglementare. La cele mai multe suplimente alimentare se promite marea cu sarea și în reclamă, și în prospect, și pe Internet, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

În România, aceste pastile, care promit că tratează orice, nu sunt autorizate de Agenția Națională a Medicamentului, mai ales cele care se vând pe Internet.

Unele mai sunt reglementate, dar cele mai multe nu au niciun studiu în spate. Principala problemă a pastilelor-minune nu sunt efectele adverse, ci faptul că nu au niciun efect, doar efectul placebo!

Se promite marea cu sarea

Atâta Aloe vera câtă este pe Internet nu poate să cuprindă nici Asia! În pastilele-minune de pe Internet se află doar o plantă care nu are niciun efect sau se află... cretă întrucât nu le verifică nimeni, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

Se cheltuie sume colosale de către oameni care nu s-ar duce să-și facă un vaccin testat, care a salvat omenirea de tot felul de boli grave, cum ar fi vaccinul împotriva herpesului Zoster.

Sunt persoane care dau 500 lei pe o cutie de suplimente alimentare care nu se știe dacă înăuntru au Aloe vera, mușcată sau nimic. Și cel mai mare mit este că nu au afecte adverse. Adevărat, dar de fapt, nu au efecte de niciun fel! E ca la apa plată care nici aceasta nu are efecte adverse. Are doar efectul pe care îl acordă psihicul fiecăruia. 

Există și unele pastile care sunt făcute în fabrici de medicamente, cu substanță utilă! Dar lăsându-le la o parte pe acelea, majoritatea sunt iluzii! Important este nu le luăm drept medicamente și ”companiile producătoare” să nu promită efecte terapeutice. Să fie considerate alimente dacă au, de exemplu, extract din bulbi de usturoi caramelizat sau pulbere din fructe de Castravete-amar.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Bani grei la mijloc: Capcană cu returnarea suplimentelor alimentare de sute de lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel