Marcel Boloș, primele declarații după negocierile cu fermierii: Nu vrem ca măsurile să se întoarcă împotriva lor

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a făcut primele declarații după negocierile cu transportatorii și fermierii.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a făcut primele declarații după ce transportatorii și fermierii au anunțat că vor rămâne în stradă, fiind nemulțumiți de rezultatul negocierilor de astăzi.

"Unele cerințe ale protestatarilor țin de facilități fiscale pe care România s-a angajat în PNRR să le reglementeze într-un anume fel, lucru care s-a întâmplat prin legea 296 per 2023 privind măsurile fiscal bugetare și cele mai consistente sunt cele care țin de zona facilităților din agricultură, industria alimentară și construcții. Ori noi știm că acest lucru este cuprins în PNRR și sigur că orice modificare... știm că aceste jaloane sunt ireversibile și asupra lor nu se poate reveni.

Așa cum am precizat și protestatarilor, zona aceasta de revendicări care ține de decizia Comisiei Europene, cu toate că noi îi înțelegem și suntem de acord, trebuie prezentate Comisiei Europene pentru ca decizia să fie una care nu se întoarce împotriva dumnealor. Noi am precizat că orice jalon și orice măsură care ține de angajamentele cu Comisia Europeană, chiar dacă să zicem că mâine Guvernul României s-ar angajat și ar lua-o, ar însemna o întoarcere împotriva dumnealor pentru că suntem în situația în care Comisia Europeană are toate argumentele necesare pentru suspendarea fondurilor și măsurile care țin de fondurile europene și de aceea am socotit de cuviință să fim foarte prudenți în analiza acestor revendicări și să nu îi punem în dificultatea în care spre exemplu, subvențiile, prin plățile directe care se fac din fondurile europene în valoare de 13 miliarde de euro ar fi periclitate.

Marcel Boloș: Aceste tipuri de revendicări trebuie discutate cu Comisia Europeană

Aceste tipuri de revendicări, le-am spus și în timpul negocierilor, le spun și acum, trebuie discutate cu Comisia Europeană. Nu sunt de joacă pentru că ele vizează atât interesul dumnealor direct, dar și investițiile strategice ale României în infrastructura de autostrăzi, în modernizarea de școli, în infrastructura spitalicească, acestea sunt investiții care țin de derularea pe termen lucru și țin de reformele la care ne-am angajat prin PNRR. Acest tip de revendicări pentru care continuă protestul țin de angajamente cu Comisia Europeană.

Noi am spus că le preluăm într-un memorandum pe care îl vom discuta cu Comisia Europeană, dar știm cu toții că aceste tipuri de măsuri, dacă le-am lua, s-ar întoarce măsura împotriva lor. Dacă mergem mai departe și discutăm cu Comisia Europeană, nu știm în ce măsură vom găsi o soluție, dar este de bun simț pentru noi să prezentăm aceste măsuri Comisiei Europene (...) Nu vrem ca măsurile să se întoarcă împotriva lor", a declarat Marcel Boloș în cadrul unei conferințe de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel