MAE: Alți români CONFIRMAȚI cu Covid-19, în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că alți români au fost confirmați cu Covid-19, în urma testării la intrarea în Grecia. 

Crește numărul românilor depistați pozitiv cu noul coronavirus, pe teritoriul Greciei. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, în cursul zilei de vineri, 17 iulie, Ambasada României la Atena a fost notificată cu privire la doi cetățeni români aflați în Insula Creta și care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu COVID-19.


Turiștii în cauză au fost transferați la hotel, pentru carantină, împreună cu membrii de familie.
De asemenea, un alt cetățean român aflat în insula Santorini, a fost confirmat pozitiv pentru infecția cu COVID-19, în urma testării la intrarea în Grecia.

„Începând cu data de 15 iulie, ora 00.01, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas și testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective”, precizează MAE.

Formularul electronic (Passenger Locator Form) poate fi completat inclusiv în cursul zilei anterioare intrării pe teritoriul Greciei.
La punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de 1,5 km.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel