O femelă de macac a devenit liderul alpha al unui grup de 677 de maimuțe din Japonia

O femelă de macac a devenit liderul alpha al unui grup de 677 de maimuțe din Japonia  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O femelă de macac a devenit liderul alpha al unui grup de 677 de maimuțe din Japonia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

O femelă de macac japonez a reușit să producă un fenomen extrem de rar și a devenit liderul alpha peste 677 de exemplare.

O femelă de macac japonez în vârstă de 9 ani, denumită Yakei, a produs un fenomen rar în lumea primatelor, devenind liderul unui grup de 677 de exemplare la rezervație naturală din insula Kyushu (Japonia), informeazăD Digi 24, cu referire la The Guardian.

 Drumul lui Yakei către vârful ierarhiei a început în luna aprilie, când a învins-o pe mama ei într-o luptă, devenind femela alpha a grupului de la grădina zoologică Takasakiyama din orașul Oita. Deși acesta ar fi fost apogeul pentru majoritatea femelelor, Yakei, un exemplar cu greutatea de 10 kilograme, s-a decis să provoace mai departe masculii.

Cum și-au dat seama angajații rezervației că femela este liderul alpha

La finalul lunii iunie, Yakei l-a provocat și s-a luptat cu Sanchu, masculul alpha în vârstă de 31 de ani al grupului B de la rezervație în ultimii cinci ani.

Angajații surprinși ai rezervației japoneze, unde nu a existat niciodată o femelă alpha în istoria sa de 70 de ani, au desfășurat un "test cu alune" pe 30 iunie. Au fost puse alune pe teritoriul grupului și apoi angajații au urmărit să vadă ce macac se hrănește primul. Sanchu s-a îndepărtat și a Yakei a mâncat prima, confirmând statului ei de lider alpha.

Rezervația Takasakiyama a fost fondată în 1952 și găzduiește 1500 de macaci, împărțiți în două grupuri. Maimuțele își petrec timpul pe muntele împădurit din centrul rezervației, însă coboară pentru a lua hrana oferită de gardieni.

Populația de macaci japonezi este estimată la 100.000 de exemplare, iar maimuțele sunt cunoscute ca fiind uneori agresive. Oamenii sunt sfătuiți să nu mențină contact vizual cu ele, întrucât gestul este perceput ca o provocare, potrivit Publika.

O femelă de urs panda a născut pui gemeni

Un panda uriaș din Franța a născut pui gemeni de sex feminin, a anunțat o grădină zoologică franceză, declarând că ursuleții „sunt foarte vii, roz și plinuți”. Grădina Zoologică Beauval din centrul Franței a declarat luni că gemenii s-au născut la puțin timp după ora locală 01:00 și cântăresc 149 și 129 de grame.

Mama lor Huan Huan și tatăl Yuan Zi sunt în Beauval, fiind împrumutați pentru 10 ani din China. Gemenii sunt al doilea și al treilea pui după primul panda născut vreodată în Franța, Yuan Meng, în 2017.

„Huan Huan îi îngrijește foarte bine. I-a lins și i-a curățat. Putem auzi mici strigăte ale acestora”, se spune în declarația grădinii zoologice.

Grădina zoologică a declarat că sexul puilor a fost determinat de experții chinezi care au grijă de ei, dar ar trebui confirmat definitiv, deoarece organele genitale externe nu apar până când vor avea câteva luni (vezi imaginea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel