O femelă de urs panda a născut pui gemeni / FOTO

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

O femelă de urs panda din Franța a adus pe lume doi pui gemeni.

Un panda uriaș din Franța a născut pui gemeni de sex feminin, a anunțat o grădină zoologică franceză, declarând că ursuleții „sunt foarte vii, roz și plinuți”. Grădina Zoologică Beauval din centrul Franței a declarat luni că gemenii s-au născut la puțin timp după ora locală 01:00 și cântăresc 149 și 129 de grame.

Mama lor Huan Huan și tatăl Yuan Zi sunt în Beauval, fiind împrumutați pentru 10 ani din China. Gemenii sunt al doilea și al treilea pui după primul panda născut vreodată în Franța, Yuan Meng, în 2017.

„Huan Huan îi îngrijește foarte bine. I-a lins și i-a curățat. Putem auzi mici strigăte ale acestora”, se spune în declarația grădinii zoologice.

Grădina zoologică a declarat că sexul puilor a fost determinat de experții chinezi care au grijă de ei, dar ar trebui confirmat definitiv, deoarece organele genitale externe nu apar până când vor avea câteva luni.

Nașterea vine după ce grădina zoologică, care se află la 225 km (140 mile) sud de Paris, a anunțat cu mare bucurie în martie că Huan Huan și Yuan Zi s-au „împerecheat de opt ori”. Veterinarii au efectuat apoi inseminarea artificială „pentru a avea cât mai multe șanse posibile” de a exista o sarcină.

Urșii panda au dificultăți în reproducere, iar sarcinile lor sunt greu de menținut.

„Tocmai am trăit un moment de intensitate rară. Aceste nașteri sunt întotdeauna foarte excepționale, dar aduc și câteva surprize”, a spus Delphine Delord, directorul grădinii zoologice Beauval. Puii nu vor fi numiți înainte de 100 de zile. Ei vor petrece câțiva ani în Franța înainte de a fi trimiși în China, a precizat grădina zoologică, potrivit AlJazeera.

O femeie a fost acuzată de perturbarea faunei, după ce s-a apropiat de trei urși

O femeie din Illinois a fost acuzată de perturbarea faunei, după ce a fost filmată în timp ce se apropia de un urs grizzly în Parcul Național Yellowstone. Samantha Dehring a fost protagonista unui video în care aceasta se apropie de 2 pui de urs pentru a-i fotografia. Femeia se îndepărtează de urși doar după ce mama celor doi pui începe să alerge către ea. Acum aceasta este acuzată de mai multe fărădelegi, printre care și încălcarea spațiului faunei. 

A ignorat avertismentele

Vizitatorilor parcului nu le este permis să se apropie mai mult de 60 de metri de animalele sălbatice ce viețuiesc în interiorul rezervației. Dehring se afla în cadrul unui grup de turiști care au avut ocazia să observe urșii grizzly din munții Roaring, pe 15 mai. Martorii spun că femeia a ignorat orice avertisment pentru a se întoarce în vehiculul din care a coborât. Aceasta a revenit doar după ce ursul a început să alerge spre ea. 

Pe 25 mai, administrația Parcului Național Yellowstone a postat online o captură din video, cerând publicului mai multe informații. După ce aceasta a fost identificată, poliția a putu găsi imaginile cu puii de urs pe contul său de socializare (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel