EXCLUSIV  M-a sunat Dan Barna. Oarecum

Dan Barna/ Foto Agerpres
Dan Barna/ Foto Agerpres

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, m-a sunat, dar n-a vorbit cu mine. A vorbit singur. 

Cum a ajuns numărul meu în baza de date USR?

Un număr de telefon dintr-o rețea mobilă m-a sunat, în realitate. Am răspuns. O voce cunoscută mi-a zis: ”Bună ziua”. Nici n-am apucat să răspund, când s-a și prezentat: ”Sunt Dan Barna”. A continuat fără să respire: ”...candidatul alianței USR-PLUS la președinție”. Și a continuat robotul. Printre altele, mi s-a spus că primesc mesajul pentru că ”la un moment dat”, m-am înscris în baza ”lor” de date. Nici nu știam că au bază de date și întrebarea e: ”De ce m-aș înscrie în baza unui partid de date?”. 

Schimb de replici imaginar 

În continuare, dl Dan Barna, în monologul său cu electoral, spune: ”Aș fi vrut să vă pot suna personal”. Ultima oară, nu mi-a răspuns la telefon. Deci adresarea emoțională, pe motiv că ”mai e foarte puțin până la alegeri”, chiar nu e pentru tot electoratul. În continuare, mi-a spus că alegerile nu sunt doar despre el, Dan Barna. ”Da, corect, mai sunt 13 candidați”, mi-am spus, în gând, evident, că nu vorbeam și eu singură. M-a corectat rapid că ar fi ”și despre schimbare”. În vreme ce Klaus Iohannis și PNL se laudă cu referendumul pe justiție și scorul PNL de la alegerile europarlamentare, Dan Barna spune că ei au început schimbarea la alegerile din mai. După ce-mi vorbește despre schimbare, de parcă toți vedem la fel România, domnul Dan Barna îmi spune să vorbesc cu ”rudele, cu vecinii, cu prietenii” ca să mergem la vot. 

I-am spus bunicii mele, după acest telefon, un singur lucru: să meargă la vot și-n primul tur, pentru ca în al doilea tur să nu aibă de ales între ce au votat alții, indiferent ce opțiune are. Și avem opțiuni diferite. 

Dan Barna mi-a mai zis să mergem la vot ca să nu fie PSD în al doilea tur. Mergem la vot, dar nu-i putem oferi această garanție.

”Hai la o cafea cu Dan Barna lângă ea”


Un cititor DCNews mi-a mai semnalat un apel pe care l-a primit ca să meargă la o întâlnire, la o cafenea cu Dan Barna. Apelul se încheia astfel, cu aproximație: ”Hai la o cafea cu Dan Barna lângă ea”. O cititoare, pe la vreo 80 de ani, a fost invitată la un eveniment pe gazon, unde vor poposi joi Dan Barna și Dacian Cioloș în București. 

Eu n-am fost invitată nicăieri (în afară de vot), am ascultat apelul pentru că așteptam melodia de final cu ”hai la o cafea cu Dan Barna lângă ea”, voiam să văd dacă va cânta Dan Barna sau chiar Dacian Cioloș, dar n-am avut această minunată onoare. 

*Acest articol reprezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel