Ludovic Orban, răspuns pentru Alfred Simonis privind retragerea lui Cîţu şi Ion Ştefan: A fost vot politic

Florin Răvdan / 30 oct 2019 / 15:56 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban FOTO AGERPRES
Ludovic Orban FOTO AGERPRES

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat miercuri că nu îi va retrage pe miniştrii propuşi care au primit aviz negativ în comisiile parlamentare de specialitate.

"Ar însemna să-mi neg toată cariera politică de 30 de ani. Nu accept evaluarea pe care o face PSD pentru un candidat de ministru pe care l-am propus. A fost un vot politic, iar modul în care a decurs audierea a arătat că, de fapt, a fost pregătită în detaliu şi a avut scopul de a determina acest vot negativ", a spus Orban la Palatul Parlamentului, după ce Ion Ştefan, pe care l-a propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a primit aviz negativ în Comisiile de administraţie ale Parlamentului.

Acuze la adresa grupului PSD

 

"Nu accept ca Olguţa Vasilescu, ca Rădulescu 'Mitralieră' să fie cei care să stabilească capacitatea unui candidat de ministru din echipa mea de a face reforme în ministerul pe care îl propun şi de a duce la bun sfârşit programul de guvernare pe care l-am prezentat în faţa Parlamentului. Astăzi, exact cum s-a întâmplat şi în cazul domnului Cîţu, dacă vă aduceţi aminte, din cauza faptului că în Comisiile de administraţie ale celor două Camere există o majoritate PSD, s-a impus această majoritate la vot. Nimic altceva. Această majoritate din comisiile PSD este majoritatea care l-a învestit pe un ministru care nu a fost în stare să câştige primăria oraşului din Bistriţa în care a candidat, mă refer la domnul Suciu, l-a învestit pe domnul Stănescu în funcţie şi ca atare nu accept evaluarea", a adăugat el, conform Agerpres.

Ion Ştefan, executat public

 

"Trebuie să vă spun că, în ce priveşte pregătirea programului, în ceea ce priveşte toate ideile pe care le-a prezentat, în ce priveşte capacitatea de a îndeplini obiectivele din programul de guvernare, am încredere deplină în domnia sa. Faptul că, în mod evident, a fost emoţionat pentru că nu a participat niciodată la o astfel de execuţie politică, pe care i-a pregătit-o majoritatea PSD, evident că într-o oarecare măsură i-a afectat... Are experienţă cu oamenii, nu cu reprezentanţii PSD, care sunt disperaţi că există riscul ca la conducerea Ministerului Dezvoltării să existe un om corect, care să nu mai înghită toate alocările de resurse subiective, să nu mai înghită facturile umflate, să nu mai înghită toate procedurile viciate pe care le-au generat cei de la PSD", a afirmat Ludovic Orban. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25