Ludovic Orban, ATAC la PSD, ALDE şi Pro România: Instigă la nerespectarea regulilor

Premierul Ludovic Orban i-a acuzat pe liderii PSD, ALDE şi Pro România că au încercat să instige la nerespectarea regulilor, cu privire la prelungirea stării de alertă. 

"Majoritatea de moment din Parlament instigă la nerespectarea regulilor, bagatelizează acest pericol care priveşte vieţile românilor. Au pledat pentru încetarea stării de alertă şi pentru lipsirea Guvernului, autorităţilor, a întregului sistem de sănătate, de pârghiile necesare pentru a putea să asigure respectarea regulilor. Le-am răspuns cu legea în faţă. Eu nu pot încălca legea, ca premier. Le-am transmis asta!

Sigur că dacă Parlamentul, analizând legea care a fost votată de Parlament chiar la începutul stării de alertă, consideră necesar să voteze prelungirea stării de alertă, pot să o facă. Nu mă pot substitui eu Parlamentului, este autonom", a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus. 

"Lideri iresponsabili"

"Să spui o asemenea enormitate, că am manipulat cifrele, mi se pare lipsă de responsabilitate şi autodescalificare. Nu a spus-o doar Marcel Ciolacu, ci foarte mulţi lideri. Lideri iresponsabili, oameni care nu au pic de respect pentru viaţa oamenilor. Nu ai cum să încerci să scoţi capital politic din lucruri grave. Doar pentru că ai văzut în nu ştiu ce sondaje că oamenii vor să scape de restricţii. Să încerci să obţii capital politic instigându-i pe oameni să nu respecte regulile, bagatelizând un pericol real, mi se pare de neacceptat. Este condamnabil, reprobabil. Îi sfătuiesc pe aceşti lideri politici să lase demagogia deoparte şi să lucreze în interesul cetăţeanului", a mai spus premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel