Lovitură pentru elevi. Câte tablete va cumpăra Guvernul PNL. Orban anunță cine plătește pentru EȘEC

Ludovic Orban a anunțat o lovitură uriașă pentru elevii care nu pot merge la școală, fizic, din cauza restricțiilor generate de situația epidemiologică. 

Ludovic Orban a anunțat că, din cauza rigorii excesive a ONAC, nu vor putea achiziționa decât maximum 80.000 de tablete pentru elevi. Rigoarea ar putea chiar decapita ONAC, a anunțat premierul, care a afirmat că are în plan schimbarea conducerii. 

”Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete. Achiziția e la ONAC, probabil o să achiziționăm...” a spus Ludovic Orban, la B1 TV. 

Întrebat de ce nu schimbă conducerea ONAC, Ludovic Orban a răspuns ”O vom schimba”. 

”N-am vrut să umblu la achiziții, pentru că ieșeau imediat scandaluri. Președintele ONAC e președintele găsit în funcție. Îți trebuie un motiv ca să iei o astfel de decizie (de schimbare a președintelui ONAC n.r.). A existat o rigoare excesivă în derularea procedurii, a durat prea mult, o să achiziționăm probabil 70- 80.000, dar ne-am gândit la lucrul ăsta.” a spus premierul. 

Premierul a anunțat că vor deconta autorităților locale sau școlilor orice achiziție care este făcută, precizând că au bani pentru 500.000 de tablete. 

În același timp, Ludovic Orban aruncă iar responsabilitatea la nivel de autoritate locală: ”Aici oamenii trebuie să știe: școlile sunt proprietatea localităților, a primăriilor, aici avem nevoie de o cooperare foarte bună între administrație, conducerea școlilor, inspectoratele școlare, Direcțiile de sănătate publică”. 

România educată a anului 2020 are 900.000 de elevi absenți nemotivat din cauza că sunt săraci

”În România Educată a anului 2020, orice elev sărac este absent nemotivat” a atras atenția, de mult timp, Consiliul Național al Elevilor. Sunt 900.000 de elevi în această situație, dar doar 80.000 aflăm acum că vor primi tablete. Ordinul pentru programul național ”Școala de acasă”, semnat de ministrul Anisie, a stabilit că vor primi tablete elevii care n-au niciun dispozitiv digital conectat la Internet în familie. Ce facem dacă într-o familie sunt doi elevi și un singur dispozitiv digital conectat la Internet, cum se va lua decizia cine învață astăzi? De asemenea, ce se întâmplă dacă și părintele trebuie să muncească de acasă? Sau dacă singurul telefon/laptop/tabletă din casă este necesar unui părinte la serviciu? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel