Lovitură pentru braconieri. Captură impresionantă în Hong Kong

Solzi de pangolin şi colţi de elefant au fost găsiți într-un container la Hong Kong.

O cantitate record de opt tone de solzi de pangolin şi peste 1.000 de colţi de elefant a fost confiscată dintr-un container maritim în Hong Kong, au informat oficialii locali, citaţi de BBC. Containerul, provenind din Nigeria, care conţinea, potrivit documentelor oficiale, carne de vită congelată, a fost descoperit în urma unei informaţii primite de la o persoană anonimă.

Încărcătura ilegală are o valoare estimată de circa 8 milioane de dolari (6 milioane de lire sterline). Potrivit oficialilor, un bărbat şi o femeie de la societatea comercială care efectua transportul au fost arestaţi în acest caz.

Citește și: Vânător ucis de prada sa. Bărbatul era braconier

Animalul cel mai afectat de braconaj

Solzii de pangolini, un mamifer pe cale de dispariţie, care se hrăneşte cu furnici, sunt preţuiţi în unele părţi ale Asiei, unde sunt folosiţi în medicina tradiţională. Potrivit oficialilor vamali, containerul, a cărui destinaţie era Vietnam, conţinea o cantitate record de solzi de pangolin, considerat animalul cel mai afectat de braconaj la nivel mondial. Circa 100.000 de pangolini sunt omorâţi în fiecare an pentru ca solzii lor să ajungă în Vietnam şi China.

Cu o zi în urmă, autorităţile din Uganda anunţaseră capturarea unei cantităţi impresionante de fildeş şi de piei de pangolin şi arestarea a doi suspecţi vietnamezi.

Citește și: Pui de elefant, salvat pe calea aerului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel