Pui de elefant, salvat pe calea aerului

Un pui de elefant a fost salvat pe calea aerului după ce a căzut într-o râpă adâncă.

Un pui de elefant care s-a pierdut de turmă şi a căzut într-o râpă adâncă din districtul Sumbawanga situat în vestul Tanzaniei a fost salvat, a anunţat marţi un înalt funcţionar, citat de Xinhua. Directorul general al Autorităţii pentru Gestionarea Faunei Sălbatice din Tanzania (TAWA), James Wakibara, a declarat că puiul de elefant, despre care se crede că provine de la una dintre rezervaţiile din vestul ţării, a fost găsit duminică izolat într-o râpă.

El a fost salvat de ecologişti şi transportat pe calea aerului. Wakibara a declarat că operaţiunea de transportare pe calea aerului a puiului, din Sumbawanga în orfelinatul de elefanţi din Makoa Farm, situat în Kilimanjaro, a fost realizată de TAWA în colaborare cu organizaţia pentru conservarea faunei din Tanzania, Friedkin Conservation Fund.

''A fost nevoie de aproape trei ore pentru transportarea cu avionul a puiului din Rukwa în Kilimanjaro. Elefantul a fost însoţit de reprezentanţi ai protecţiei faunei sălbatice şi medici veterinari'', a explicat Wakibara care a adăugat că animalul ar fi murit dacă ar fi stat mai mult timp în râpă. Puiul de elefant va rămâne o perioadă la Makoa Farm unde starea sa de sănătate va fi monitorizată, urmând ca apoi să fie eliberat în sălbăticie pentru a se alătura turmei sale, a menţionat Wakibara. Potrivit specialiştilor în protecţia faunei sălbatice, puiul de elefant era încă în stadiul de sugar când a căzut în râpă. El a suferit răni grave la nivelul trompei şi gurii, însă se speră că îşi va reveni la timp pentru a se întoarce la familia sa. Datorită scăderii numărului de cazuri de braconaj, numărul elefanţilor este în creştere constantă pe teritoriul Tanzaniei.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29