Pui de elefant, salvat pe calea aerului

Un pui de elefant a fost salvat pe calea aerului după ce a căzut într-o râpă adâncă.

Un pui de elefant care s-a pierdut de turmă şi a căzut într-o râpă adâncă din districtul Sumbawanga situat în vestul Tanzaniei a fost salvat, a anunţat marţi un înalt funcţionar, citat de Xinhua. Directorul general al Autorităţii pentru Gestionarea Faunei Sălbatice din Tanzania (TAWA), James Wakibara, a declarat că puiul de elefant, despre care se crede că provine de la una dintre rezervaţiile din vestul ţării, a fost găsit duminică izolat într-o râpă.

El a fost salvat de ecologişti şi transportat pe calea aerului. Wakibara a declarat că operaţiunea de transportare pe calea aerului a puiului, din Sumbawanga în orfelinatul de elefanţi din Makoa Farm, situat în Kilimanjaro, a fost realizată de TAWA în colaborare cu organizaţia pentru conservarea faunei din Tanzania, Friedkin Conservation Fund.

A fost nevoie de aproape trei ore pentru transportarea cu avionul a puiului din Rukwa în Kilimanjaro. Elefantul a fost însoţit de reprezentanţi ai protecţiei faunei sălbatice şi medici veterinari, a explicat Wakibara care a adăugat că animalul ar fi murit dacă ar fi stat mai mult timp în râpă. Puiul de elefant va rămâne o perioadă la Makoa Farm unde starea sa de sănătate va fi monitorizată, urmând ca apoi să fie eliberat în sălbăticie pentru a se alătura turmei sale, a menţionat Wakibara. Potrivit specialiştilor în protecţia faunei sălbatice, puiul de elefant era încă în stadiul de sugar când a căzut în râpă. El a suferit răni grave la nivelul trompei şi gurii, însă se speră că îşi va reveni la timp pentru a se întoarce la familia sa. Datorită scăderii numărului de cazuri de braconaj, numărul elefanţilor este în creştere constantă pe teritoriul Tanzaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel