Lovitură dură pentru PDL. Ce primari ar urma să treacă la PMP

Miscarea-Populara
Miscarea-Populara

Elena Udrea și alți zece parlamentari au trecut, săptămâna trecură, de la PDL la PMP. Partidul lui Traian Băsescu poartă discuții și cu primari importanți ai PDL. 

Surse politice, citate de Mediafax, au declarat că PMP poartă discuții cu primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, primarul muncipiului Alba-Iulia, Mircea Hava, şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Discuțiile cu primarii s-ar face pentru a susține PMP din cadrul fundației cu același nume. Dacă ei ar părăsi PDL, și-ar pierde mandatele de edili.

S-ar fi vehiculat și numele primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, care a declarat, sâmbătă, că este membru în Fundaţia "Mişcarea Populară" încă din vara anului trecut, dar că nu părăseşte PDL pentru a nu-şi pierde mandatul.

Sâmbătă, la Braşov a avut loc şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL, de la care au lipsit primarul Clujului, Emil Boc, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava.

Fostul consilieri prezidențial Gabriel Berca a declarat, pentru sursa citată, că "Sunt consilieri locali şi judeţeni şi mulţi primari care urmează să facă acest pas, ei nu au mai activat la PDL pentru că nimeni nu i-a solicitat să aibă activitate politică. Oamenii au aşteptat să facă o opoziţie la USL şi vor să activeze în Mişcarea Populară. Conform legii, ei nu pot să treacă la Partidul Mişcarea Populară pentru că şi-ar pierde mandatele, dar sunt foarte mulţi care vor să activeze în fundaţie şi să meargă pe principiile lui Traian Băsescu".

Iată și lista parlamentarilor care au părăsit PDL pentru PMP: Elena Udrea, Camelia Bogdăneci, Daniel Geantă, Dragoş Gunia, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Andrei Volosevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secară şi Gheorghe Florin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel