Lovitură CATASTROFALĂ pentru turismul mondial. Pierderi de 460 de MILIARDE de euro

Unul dintre cele mai afectate domenii din cauza pandemiei COVID este turismul. Pierderile sunt uriașe.

Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) a anunţat o reducere cu 65% a numărului de sosiri internaţionale în primul semestru din 2020,  transmite Agerpres. Asta înseamnă pierderi de 460 de miliarde de euro pentru industria călătoriilor din întreaga lume, transmite AFP.

"Este o scădere fără precedent, deoarece ţările din întreaga lume şi-au închis frontierele şi au introdus restricţii de călătorie, ca răspuns la pandemie. În timp ce turiştii revin lent către unele destinaţii, reducerea cererii pentru călătorii şi a încrederii consumatorilor va continua să afecteze turismul pentru tot restul anului", se arată în raportul UNWTO.

Mai grav decât în timpul crizei din 2009



Veniturile pierdute în primele şase luni din acest an sunt de aproximativ cinci ori mai mari faţă de veniturile globale din turism înregistrate în timpul crizei financiare din 2009, a estimat instituţia. În primul semestru din 2020, sosirile turiştilor au scăzut cu 72% în Asia, cu 66% în Europa, cu 57% în Africa şi Orientul Mijlociu şi cu 55% în America de Nord şi de Sud.

"Călătorii internaţionale sigure şi responsabile sunt acum posibile în multe părţi ale lumii şi este esenţial ca autorităţile să colaboreze cu sectorul privat pentru a pune din nou în mişcare turismul global", a afirmat secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili. 

Instituţia estimează că numărul sosirilor vizitatorilor străini va scădea cu aproximativ 70% în 2020 și va fi nevoie de doi până la patru ani pentru ca sosirile turiştilor să revină la nivelul de anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel