LOCKDOWN, următorul PAS. Arafat, PRESAT de o întrebare CHEIE: Dați-ne un număr!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Raed Arafat a vorbit despre lockdown, în cazul în care noile măsuri nu dau rezultate pozitive.  

Întrebat dacă ajungem la LOCKDOWN în cazul în care noile măsuri nu dau rezultate, Raed Arafat a răspuns, în direct a B1 TV:

"Deci, dacă nu ajungem să avem un impact serios ale acestor măsuri, urmează o reevaluare. Asta scrie în Hotărârea de Guvern și cred și în Hotărârea CNSU. Dacă la reevaluare se decide că mai este nevoie de alte măsuri, care sunt aceste măsuri, vom vedea la momentul respectiv".

Ce înseamnă un "impact serios"? 

"Impact serios înseamnă, conform colegilor epidemiologici, să scădem la o incidență cel puțin o treaptă sub incidența de la care a pornit. Acum suntem în foarte multe locuri la 3, să coborâm la 1,5 la mie. Trebuie să coborâm sub 3 la mie. Dar asta e o evaluare generală care se face. E o ipoteză. Dacă nu scade suficient, atunci înseamnă că măsurile nu sunt suficiente și e risc de creștere mai departe.

Se pot propune alte categorii de măsuri, nu neapărat lockdown. Sunt și alte măsuri ce pot luate asupra altor activități.

Noi continuăm să luăm măsuri și local. Măsurile de carantinare nu sunt desființate. Dacă în unele zone se crește foarte mult și DSP ajunge la punctajul de peste 6 în metodologia sa, se poate impune și acum carantinarea zonei. Deci se pot lua măsuri suplimentare în zone afectate mai grav. Nu ne oprim la aceste măsuri", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel