Liviu Dragnea-Călin Popescu Tăriceanu, întâlnire crucială

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, semnează, luni, la ora 16:00, protocolul de constituire a coaliției de guvernare. 

Majoritatea parlamentară este parafată oficial, în ciuda încercărilor de atragere a lui Călin Popescu Tăriceanu către o coaliție guvernamentală de dreapta. 

PSD și ALDE au 250 de mandate de parlamentari, din totalul de 465. Cele două formațiuni vor propune un candidat unic la funcția de prim-ministru. 

Documentul cuprinde trei obiective principale: asigurarea creşterii economice sustenabile şi de noi locuri de muncă, creşterea bunăstării materiale şi a calităţii vieţii şi respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

În protocol, cele două formaţiuni se angajează ca toate numirile politice din ministere, din agenţiile guvernamentale, din aparatul de lucru al Guvernului, din instituţiile ce reprezintă Guvernul în teritoriu să fie făcute proporţional, în baza criteriilor competenţei, integrităţii şi determinării de a realiza obiectivele de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti din programul comun de guvernare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel