Lituania îl va expulza pe ambasadorul rus

Sursă foto: Dreamstime (Aleksandr Volkov)
Sursă foto: Dreamstime (Aleksandr Volkov)

Lituania a decis să îl expulzeze pe ambasadorul Rusiei, ca răspuns la invazia din Ucraina. 

Lituania i-a cerut luni ambasadorului Rusiei la Vilnius să părăsească ţara, a anunţat ministrul de externe lituanian, potrivit AFP şi Reuters.

Ambasadorului rus i s-a cerut să plece din Lituania, a scris ministrul Gabrielius Landsbergis pe Twitter.

De asemenea, ambasadorul Lituaniei în Ucraina va reveni la Kiev.

Răspuns la invazia din Ucraina

Ca răspuns la agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei suverane şi la atrocităţile forţelor armate ruse în diverse oraşe ucrainene ocupate, inclusiv la masacrul oribil de la Bucea, guvernul lituanian a decis să reducă reprezentarea diplomatică şi ambasadorul Federaţiei Ruse va trebui să părăsească Lituania, a declarat presei şeful diplomaţiei lituaniene.

Imaginile cu zeci de cadavre în gropi comune sau pe străzile din jurul capitalei ucrainene apărute în weekend, după retragerea rusă, au revoltat ţările occidentale.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat duminică Rusia de comiterea unui "genocid" în Ucraina, la o zi după descoperirea a numeroase cadavre la Bucea. 

Ambasadorul Federației Ruse în România, dovadă de lașitate

V.I.Kuzmin, „Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România”, fuge de presă. După ce a anunțat cu surle și trâmbițe o conferință de presă pentru joi, 31 martie, acum s-a sucit.

Va „informa”, desigur, mult spus „va informa”, printr-un video, ce voia să spună jurnaliștilor de care fuge. Așadar, V.I.Kuzmin, „Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România”, speriat de presă, va transmite un video cu mesajul său despre ceea ce Rusia numește „operațiunea militară specială a armatei ruse pentru protejarea populației din Republicile Populare Lugansk și Donețk, demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”. Oamenii normali spun „război”, rușii văd „operațiuni speciale”. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel