Liberalizare preț gaze. Ludovic Orban, acuze la adresa Guvernului

Liberalul Ludovic Orban a acuzat guvernul şi PSD că doreşte amânarea liberalizării preţului la gaze din cauza faptului că actualul guvern nu doreşte ca pe piaţa internă a gazelor să apară o competiţie reală între furnizorii de gaze naturale.

"Trag un semnal de alarmă asupra poziţiei PSD şi a Guvernului Grindeanu. Liberalizarea trebuia făcută din 2011. Nu putem sa ne jucăm cu obligaţiile asumate ca membri ai Uniunii Europene (UE). Liberalizarea trebuia făcută potrivit ordonanţei 64 a Guvernului Cioloş. Riscăm să pierdem finanţarea magistralei Bulgaria-România-Ungaria-Austria, un proiect în valoare de 180 de milioane de euro. Acest proiect a fost stopat în Comisia pentru energie, chiar de către deputatul PSD de Constanţa, Iulian Iancu", a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

El a mai adăugat că, din punctul său de vedere nu se doreşte o competiţie reală în domeniul furnizării gazelor pe piaţa internă, fiind astfel favorizate companiile E-on şi Engie, iar interesele României ar fi puse în pericol prin această politică.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel