Legile Justiției. Tudorel Toader, răspuns pentru Iohannis

Tudorel Toader a afirmat miercuri seară că este adevărat că nu l-a căutat niciodată pe preşedintele Klaus Iohannis, dar "a nu-l căuta nu înseamnă a-l evita". 

"Ministrul Justiţiei, sigur că instituţional, poate dialoga cu preşedintele republicii şi nu vă ascund faptul că oarecum era în intenţia mea, cel puţin în faza iniţială a elaborării proiectului, dar, din senin, am auzit o declaraţie în care spunea că şi-a pierdut încrederea în ministrul Justiţiei. Am luat partea bună, dacă şi-a pierdut, partea bună a fost aceea că a avut încrederea. Pe de altă parte, nu l-am căutat e adevărat niciodată, dar a nu-l căuta nu înseamnă a-l evita. (...) În competenţele mele ca ministru al Justiţiei intră şi elaborarea proiectului legilor justiţiei, de modificare a celor trei legi ale justiţiei", a declarat Tudorel Toader la Antena 3. 

El a adăugat că dacă preşedintele ar fi considerat necesară o întrevedere ar fi putut să îi ceară în cadrul întâlnirilor din şedinţele CSAT. 

"Ştiţi că ministrul Justiţiei, prin lege, face parte din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Ne-am întâlnit în acest context. Dacă domnia sa ar fi considerat util, necesar, să avem o întrevedere, sigur, ar fi putut să îmi spună şi sigur dădeam curs. Prin urmare, îmi voi vedea mai departe de limitele mele de competenţă legală şi constituţională", a spus ministrul Justiţiei. 

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că 'încercările de a controla sistemul judiciar' fac acest sistem mai prost şi precizează că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl evită în discuţiile pe această temă. 

Preşedintele a afirmat şi că se aştepta ca ministrul Justiţiei să-l contacteze la momentul iniţierii modificărilor legilor justiţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel