Legi justiție, scrisoare comună ambasade. USR, atac la PSD-ALDE: România, rușinea Europei

Irina Constantin / 22 dec 2017 / 17:38 Salveaza PDF Comentarii

USR se poziționează de partea celor șapte ambasade care au transmis un punct de vedere comun cu privire la modificarea Legilor Justiției. 

USR somează PSD-ALDE să dea curs apelului celor şapte ambasade europene referitor la modificarea Legilor Justiţiei şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia. Potrivit USR, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu vor îndepărta România de Franţa şi Germania dacă ignoră apelul de transparenţă făcut de cele şapte ambasade. 

”Consecinţele vor fi pierderea credibilităţii în faţa partenerilor externi şi îndepărtarea de zona euro şi de spaţiul Schengen”, susţine USR.

”Guvernarea PSD-ALDE nu va putea să scoată România din UE, dar, după derapajele Poloniei şi Ungariei, Comisia Europeană nu va mai fi la fel de indulgentă ca până acum cu statele care nu respectă deciziile şi valorile europene, astfel încât riscăm tăieri de fonduri sau chiar opţiunea nucleară de suspendare a dreptului de vot. România va fi ruşinea Europei în anul în care va celebra Centenarul şi riscă în 2019 să-şi compromită complet potenţialul de a avea o Preşedinţie a Consiliului UE măcar onorabilă”, a declarat deputatul USR Matei Dobrovie, membru al Comisiei de politică externă. 

[citeste si]

”Interesele personale ale liderilor actualei coaliţii de guvernare de a zădărnici lupta împotriva corupţiei conduc la apropierea de ţările din Grupul de la Vişegrad, ai căror lideri s-au remarcat prin subminarea democraţiei şi a statului de drept. De altfel, domnii Tăriceanu şi Dragnea şi-au exprimat deschis admiraţia pentru modelul iliberal polonez”, mai menţionează sursa citată.

Comparație România-Turcia

”România riscă să devină un stat iliberal în care principiul separaţiei puterilor este abolit, iar majoritatea parlamentară îşi subordonează toate instituţiile. PSDragnea deţine deja controlul asupra Parlamentului şi Guvernului şi nu mai are nevoie decât de cel asupra Justiţiei. Revoluţia legislativă a PSD-ALDE din ultimele 2-3 săptămâni merge mai departe şi este comparabilă ca amploare cu cea a Fidesz-ului lui Viktor Orban în Ungaria şi a PiS în Polonia. În toate cazurile, nu se mai ţine cont deloc de avertismentele Comisiei Europene sau de protestele de stradă ale societăţii civile. Orice abuz este justificat ca în Turcia de Erdogan prin legitimitatea absolută conferită de votul popular”, a mai afirmat Matei Dobrovie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26