Kovesi, audiată în PE. Răspuns pentru Grapini: Din acest motiv am trimis plângere

Maria Grapini
Maria Grapini

Laura Codruța Kovesi a răspuns întrebărilor europarlamentarului Maria Grapini cu privire la revocarea din funcția de procuror-șef al DNA și la răspunsul CSM în urma contestației făcută de aceasta.

Maria Grapini i-a cerut Laurei Codruța Kovesi să răspundă cu privire la răspunsul CSM vizazi de contestația făcută de fosta șefă DNA, că nu i s-a refuzat gradul profesional de Parchet General și dacă a fost pusă sub acuzație pentru abuz în serviciu și mărturie mincinoasă, cum garantează un management profesionist în condițiile în care a fost demisă constituțional din funcția deținută la DNA. 

Laura Codruța Kovesi a răspuns: ”În ceea ce privește gradul profesional, nu sunt la curent cu ceea ce a făcut CSM, pot să vă spun condiția prevăzută de lege nu are nicio legătură cu gradul profesional. În situații similare, cei doi adjuncți ai procurorului general, precum și alți colegi din subordinea mea au primit gradul profesional printr-o decizie a CSM sau printr-o decizie judecătorească. Sunt primul procuror căruia CSM nu îi acordă acest grad. Nu e o condiție prevăzută de lege, am fost numită șefă la DNA și la Parchetul General fără a avea gradul acesta.

În ceea ce privește revocarea din funcția de procuror-șef, menționez că a venit ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale. CCR a judecat un conflict între președintele României și Guvern. Nu am avut posibilitatea de a mă apăra, de a face un recurs. . Din acest motiv am trimis plângere la CEDO. Menționez că această plângere vizează chestiuni de principiu. Dacă procurorii români mai sunt independenți și dacă pot fi revocați de CCR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel