Klaus Iohannis, reacție după decapitarea celor 21 de egipteni creștini

Președintele Klaus Iohannis condamnă, luni, într-o postare pe contul său de socializare, decapitarea celor 21 de egipteni creștini de către jihadiștii Statului Islamic, atrăgând atenția, totodată, că uciderea oamenilor nevinovați sunt acte de o cruzime și barbarie incalificabile, care necesită un răspuns ferm din partea comunității internaționale.

"Gruparea Statul Islamic a făcut publică ieri o înregistrare video cu decapitarea, în Libia, a 21 de bărbați egipteni creștini. Uciderea unor oameni nevinovați și persecuțiile la care sunt supuși creștinii de către teroriști afiliați grupării SI sunt acte de o cruzime și barbarie incalificabile, care au nevoie de un răspuns ferm din partea comunității internaționale. Aceste atrocități arată că este neapărată nevoie de o soluție politică a conflictului din Libia și de toleranță zero față de grupările teroriste", a scris președintele Iohannis pe Facebook.

Gruparea extremistă Stat Islamic (SI) a difuzat duminică o înregistrare video care prezintă decapitarea a 21 de bărbaţi pe care îi prezintă ca fiind egipteni de confesiune creştină recent răpiţi în Libia.

Egipt a bombardat poziții ISIS din Libia, după uciderea celor 21 de egipteni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel