Kim Jong Un, mândru de "strălucitorul succes" în faţa COVID-19

Kim Jong Un, şi-a exprimat satisfacţia pentru "strălucitorul succes" obţinut de ţara sa în lupta împotriva COVID-19.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi-a exprimat satisfacţia pentru "strălucitorul succes" obţinut de ţara sa în lupta împotriva COVID-19, a raportat vineri agenţia oficială de presă KCNA, scrie AFP. Conducătorul nord-coreean a luat cuvântul joi cu ocazia unei reuniuni a Partidului Muncitorilor consacrate impactului coronavirusului, în contextul în care ţara şi-a închis frontierele şi a plasat mii de persoane în izolare de şase luni.

"Am împiedicat cu mare atenţie răspândirea acestui virus foarte primejdios" şi am menţinut "o situaţie antiepidemică stabilă în pofida crizei sanitare mondiale", a declarat el potrivit agenţiei. Este vorba despre "un strălucitor succes obţinut graţie conducerii prevăzătoare a Comitetului Central al partidului şi a spiritului viu de voluntariat de care fac dovadă toţi cei care urmează ca un singur om ordinele Comitetului Central al partidului", a afirmat Kim Jong Un.

Ce a transmis liderul nord-coreean

Cu toate acestea, naţiunea trebuie "să rămână în stare de alertă maximă", în special văzând numeroasele focare noi apărute în "ţările vecine", a avertizat liderul comunist. "El a repetat în mai multe rânduri că o ridicare grăbită a măsurilor antiepidemice s-ar traduce printr-o criză inimaginabilă şi ireparabilă", a scris KCNA.

Phenianul nu a raportat niciun caz de COVID-19, o versiune pe care specialiştii o pun la îndoială, mai ales că virsul a apărut în China vecină de unde s-a răspândit pe toate continentele. Coreea de Nord a luat măsuri drastice, închizând frontierele şi impunând măsuri de izolare la mii de persoane. Luna trecută, un expert ONU a atras atenţia că închiderea frontierelor va duce la o creştere a insecurităţii alimentare în ţară.

Înainte de apariţia coronavirusului, peste 40% din populaţia nord-coreeană era considerată în insecuritate alimentară, cu numeroase cazuri de subnutriţie, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel