EXCLUSIV  Județul-campion din România la atragerea de fonduri europene. Corneliu Ștefan: 95% din gospodării vor fi racordate la apă și canal în următorii ani / video

Foto: Crişan Andreescu
Foto: Crişan Andreescu

Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, a vorbit despre performanțele înregistrate de județul pe care îl conduce în atragerea de fonduri europene.

Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, a fost invitat la interviurile DC News, unde a purtat un dialog alături de analistul politic Bogdan Chirieac despre performanțele pe care județul Dâmbovița le-a înregistrat în ultimii ani în ceea ce privește atragerea de fonduri europene.

„Avem foarte multe proiecte la nivelul județului Dâmbovița și ne dorim să schimbă fața acestuia. După 1989 am fost ca un sendviș între două județe puternice, Prahova și Argeș, dar iată că a venit și rândul județului Dâmbovița. Anul trecut am fost pe primul loc în Regiunea Sud-Muntenia la atragerea de fonduri europene.“, a spus Corneliu Ștefan.

„Țin minte de un proiect de 450 de milioane de euro pentru apă și canal în tot județul“, a punctat Bogdan Chirieac.

„Acum a fost ajustat. Este de 420 de milioane de euro fără TVA.  Acum două săptămâni am primit acordul. Este cel mai mare contract din România, pe care îl desfășurăm prin compania de apă din Târgoviște, unde avem lucrări de apă și canalizare în 52 de localități. Astăzi lucrăm în 38 de localități. Mai avem două loturi din cele 17 și închidem cu toate procedurile de achiziție publică“, a precizat Corneliu Ștefan.

„Proiectul este fazat până în 2029. Am tras deja 25% din tot contractul de finanțare. Un lot este aproape gata, suntem la 95%. Este cel mai mare proiect din România, pe care îl așteptăm din 2016. În 2020 când am venit eu (n.r. președinte al CJ Dâmbovița) era un proiect aproape blocat“, a mai zis Corneliu Ștefan.

„Deci, județul Dâmbovița nu va mai avea localități fără apă și canal?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„95% din gospodăriile județului Dâmbovița, până în 2029 trebuie racordate la rețele de apă și canalizare“, a răspuns președintele CJ Dâmbovița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel