Iohannis, respingere miniștri Dăncilă. Chirieac: Constituția e suspendată!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a respins din nou în cursul zilei de miercuri propunerea de numire a miniștrilor, înaintată de premierul Viorica Dăncilă.

Președintele și-a motivat decizia precizând că remanierea este ”neavenită” și ”nepotrivită”. Iohannis i-a cerut totodată premierului să meargă în Parlament pentru votul de validare.

Într-o intervenție la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat blocajul guvernamental generat de decizia președintelui Klaus Iohannis, precizând că decidenții politici așteaptă decizia CCR care s-a amânat pentru miercurea viitoare, decizie care va preciza dacă președintele e obligat sau nu să numească miniștri.

Întrebat dacă poate refuza o singură dată propunerile, iar mai apoi președintele e obligat să le accepte dacă nu se invocă amendamentul de oportunitate și legalitate, Bogdan Chirieac a precizat:

„După cum știți, în România, pe finalul de mandat al președinților, Constituția este suspendată. Și domnul Băsescu în 2009 a suspendat Constituția, când a căzut Guvernul Boc și a refuzat să numească alt Guvern. Atunci exista o majoritate parlamentară oficială: PSD-PNL-UDMR. Dar președintele a vrut neapărat ca Guvernul său să organizeze alegerile din decembrie 2009 despre care există suspiciuni că au fost fraudate”, a precizat Chirieac. El a subliniat că nu poate fi vorba despre așa ceva în acțiunea președintelui Iohannis, dar metoda de a nu respecta Constituția este similară cu cea din mandatul președintelui Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel