Klaus Iohannis: Nu accept nicio propunere de remaniere din partea guvernului

Alexandru Ichim / 28 aug 2019 / 18:05
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a declarat astăzi că respinge toate propunerile de remaniere venite din partea premierului Viorica Dăncilă. 

”În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern. Nu doar pentru că acest guvern și-a schimbat componența politică ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur și simplu inacceptabile. Așadar, resping în integralitate remanierea propusă de premier.

Klaus Iohannis: Resping propunerea pentru ministrul Justiției.


Nu voi tolera să fie ignorat votul dat pe 26 mai, când s-a blocat prin votul românilor programul PSD și ALDE de a destructura Justiția, de a opri lupta anticorupție și d a baroniza total România. PSD și ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea instituților și nu voi tolera propuneri care sunt total împotriva valorilor democratice în care cred majoritatea românilor și în care cred și eu.

Klaus Iohannis: Resping propunerea pentru Ministerul Educației.


Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie pentru România, precum educația. Zona în care nu avem nevoie de soluții ale trecutului ci de asumarea unor proiecte largi, precum România educată, care implică reforme la un nivel pe care PSD nu pare că le acceptă”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă. 

VEZI ȘI: Klaus Iohannis, primele declarații după ce s-a rupt coaliția de guvernare: O guvernare haotică și coruptă!