BBC: Înmormântări ca la „drive-thru”, în Madrid. Dric după dric, în fața cimitirului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un dric oprește la fiecare 15 minute în fața crematoriului cimitirului La Almudena din Madrid.

Un dric oprește la fiecare 15 minute în fața crematoriului cimitirului La Almudena din Madrid, conform BBC.

Părintele Edduar, un preot catolic îmbrăcat pentru slujbă, iese din clădire pentru a-i întâmpina pe membrii familiei care au venit să-și ia bun rămas – nu mai mult de 5 persoane. Șoferul deschide portbagajul și dezvăluie un coșciug de lemn. În spatele dricului, în umbră, jelitorii stau la distanță. Unii poartă măști, alții poartă și mănuși. Îmbrățișările lipsesc complet.

Slujbe de 5 minute

De la început la final, slujba și rugăciunile țin cam cinci minute. Părintele Edduar stropește sicriul închis cu apă sfințită, după care personalul îl iau înăuntru. După acest ultim act nu mai există nimic. Nu există elogii, nu există înmormântări publice. Nici nu e timp de luat rămas-bun.

După ce dricul pleacă de pe loc, lasă locul altuia. Ceremoniile scurte sunt constante, în fața crematoriului. Sunt scene neobișnuite, chiar și pentru unul dintre cele mai mari cimitire din Europa Occidentală, care a trecut prin foamete, război civil și gripa spaniolă.

Coronavirusul a schimbat viața extrem de rapid

Așa arată acum slujbele publice în timpul stării de urgență provocată de coronavirus, care i-a ținut pe spanioli în casă, cu câteva excepții, pentru trei săptămâni – rămânând în continuare cel puțin trei săptămâni de carantină.

„Poți să le vezi durerea pe față, mare durere", a zis părintele. Nu numai că și-au pierdut o persoană dragă, dar acum trebuie să-și ia rămas-bun cu atât de puțini oameni în jur. Unii transmit pe telefon slujba din fața crematoriului, pentru ca familia și prietenii să vadă. Chiar și așa, nu este luatul adio pe care mulți și l-ar dori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel