”Înmormântare” pe Lună. Singurul om care are rămășițele pe astru

Cel mai mare vis neîmplinit al legendarului om de știință Eugene M. Shoemaker a fost cel de a călca pe Lună.

Nu a reușit în timpul vieții, însă rămășițele sale pământești au ajuns, totuși, pe astrul selenar după moartea acestuia, fiind singura persoană din lume care a fost „înmormântată" pe Lună, informează Cunoaște Lumea.

Eugene M. Shoemaker a fost geolog și astronom. La începutul anului 1960 a fondat Programul de Cercetare Arheologică din SUA, devenind ulterior profesor pentru astronauții din cadrul misiunilor Apollo.

Din nefericire, omul de știință a murit în anul 1997, într-un accident de mașină. Cu toate acestea, visul său nu a murit odată cu el pentru că o prietenă apropiată, Carolyn Porco, om de știință la Universitatea din Tucson, Arizona, a avut o idee genială, primită bine de cei de la NASA: să trimită cenușa lui Eugene M. Shoemaker pe Lună.

Un an mai târziu, pe 6 ianuarie 1998, Lunar Prospector al NASA se lansa în spațiu de la Cape Canaveral, purtând la bord și cenușa omului de știință. După ce misiunea navetei s-a încheiat pe 31 iulie 1999, NASA a prăbușit nava pe suprafața lunii, marcând o premieră spațială: „înmormântarea" primului om pe un corp ceresc din afara Terrei, mai precizează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel