Informaţii despre armata Poloniei, scurse în China şi Rusia. Datele confidenţiale au ajuns pe internet

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Ministerul Apărării din Polonia a anunţat că a deschis o anchetă, după ce mai multe date confidenţiale privind armata ţării au ajuns publice pe internet, ca urmare a unei scurgeri de informaţii. 

„Cazul este analizat în detaliu de servicii. Sunt în desfăşurare clarificări pentru a afla dacă a avut loc o scurgere de date şi dacă dosarul dezvăluit a fost creat în cadrul forţelor armate poloneze”, a anunţat Ministerul Apărării de la Varşovia într-un comunicat.

„Nu vom face niciun comentariu despre acest caz până când ancheta nu va fi terminată”, se arată în comunicat. Potrivit Ministerului polonez al Apărării, sunt luate în considerare „mai multe scenarii”.

Informaţii despre avioane, muniţii, dar şi consumabile

Conform Adevărul, datele scurse fac referire la avioane de vânătoare F-16, arme grele, piese detaşabile sau muniţii şi până la uniforme, lenjerie de corp, pături, materiale informatice şi chiar drapele şi diplome. Bazele de date ar mai conţine informaţii despre tipurile de programe informatice folosite de militarii polonezi şi lista de licenţe.

Conform sursei citate, baza de date a fost deja descărcată de utilizatori din cel puţin 12 ţări, printre care Rusia şi China.

La Varşovia, opoziţia a cerut demisia ministrului Apărării şi un control în cadrul ministerului.

Atac cibernetic în Ucraina, site-uri Guvernului au fost afectate 

Mai multe websiteuri ale guvernului ucrainean au căzut vineri, în urma unui atac cibernetic care a vizat și ambasadele țării. Ministerele de Externe și ale Educație au fost printre cele afectate, alături de ambasadele țării din Marea Britanie, SUA și Suedia, scrie BBC. 

Înainte ca site-urile să dispară, a apărut un mesaj care îi avertizează pe ucraineni să ”se pregătească pentru ce e mai rău”. Nu este clar cine se află în spatele atacului, dar un purtător de cuvânt a spus că atacurile cibernetice similare anterioare au venit din Rusia.

Rusia nu a comentat încă acuzațiile venite de la oficialii ucrainieni. Cu toate acestea, guvernul Ucrainei a fost supus unei presiuni intense din partea vecinului său, cu o acumulare de aproximativ 100.000 de soldați ruși la granița dintre cele două țări. Serviciile de securitate SBU ale Ucrainei spun că în doar nouă luni, anul trecut, au ”neutralizat” 1.200 de atacuri sau incidente cibernetice.

La începutul atacului de vineri, pe site-urile piratate a fost postat un mesaj în trei limbi, ucraineană, rusă și poloneză. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel