A murit cel mai înalt bărbat din SUA. Avea 2,35 metri

Cel mai înalt bărbat din Statele Unite - 2,35 metri - a murit pe 20 august, la vârsta de 38 de ani, în statul Minnesota, ca urmare a unei boli de inimă, conform unui anunţ postat pe Facebook de mama acestuia, informează marţi AFP.

American de origine ucraineană, Igor Vovkovinskiy a trăit o viaţă marcată de boli, ca urmare a faptului că o tumoare a declanşat în organismul său o secreţie excesivă de hormoni de creştere.

Din acest motiv, familia sa s-a stabilise, încă din perioada copilăriei lui Igor, la Rochester, un oraş din nordul Statelor Unite cunoscut pentru centrul său de sănătate.

Deja mare pentru vârsta sa, "micul" Igor a continuat să crească, în pofida tratamentului, ajungând la o înălţime record pentru Statele Unite. Aceasta a fost consemnată de Recordurile Mondiale Guinness pe când Igor Vovkovinskiy avea 27 de ani.

În cadrul ediţiei din 2013 a concursului Eurovision, Igor Vovkovinskiy a purtat-o în braţe pe scenă pe Zlata Ognevici, cântăreaţa care a reprezentat ţara sa origine, Ucraina.

Anterior, Igor a mai cunoscut un moment de celebritate în 2009, fiind remarcat de Barack Obama în timpul unui miting politic. Gigantul, care purta un tricou pe care scria "Cel mai mare susţinător din lume al lui Obama" şi care domina mulţimea, a dat mâna cu Barack Obama.

Conform Recordurilor Mondiale Guinness, cel mai înalt om din lume este în prezent Sultan Kösen (2,51 metri) din Turcia.

Cel mai înalt om din istoria modernă este însă un american, Robert Wadlow, care a atins înălţimea de 2,72 metri şi care a murit în 1940, la vârsta de doar 22 de ani, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel