Indonezia - Cel puţin 20 de morţi şi 100 de răniţi în urma seismului din Insulele Moluce

Cel puţin 20 de persoane, între care şi un bebeluş, şi-au pierdut viaţa şi alte 100 au fost rănite în Indonezia, în urma unui seism cu magnitudinea 6,5 produs joi în Insulele Moluce, în estul ţării, a anunţat Agenţia pentru gestionarea dezastrelor, precizând că mii de persoane sunt sinistrate, relatează AFP.

Cutremurul s-a produs la circa 37 de kilometri nord-est de Ambon, în provincia Maluku, la ora 08:46 (miercuri, 23:46 GMT), la o adâncime de 29,9 kilometri, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Seismul cu magnitudinea 6,5, urmat de zeci de replici, a provocat panică în rândul locuitorilor, care au fugit spre zone mai înalte.

"Numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în cutremur este de cel puţin 20", a declarat Agus Wibowo, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor, într-un comunicat. "Cel puţin 100 de persoane au fost rănite şi 2.000 au fost evacuate", a adăugat el.

Numeroase clădiri, între care o universitate, un pod şi un spital, au fost deteriorate în urma seismului care a provocat şi o alunecare de teren.

Agenţia a afirmat anterior că o persoană a dispărut în urma unei alunecări de teren. O femeie şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină în timp ce încerca să fugă şi o altă persoană a murit în urma unui atac de cord provocat de seism.

"Impactul a fost resimţit în oraşul Ambon şi în în împrejurimi", a declarat Rahmat Triyono, un responsabil al Agenţiei de Meteorologie, Climat şi Geofizică (BMKG). "Se simţea ca şi cum un camion trecea pe lângă o casă, lămpile suspendate au început să se balanseze", a mai spus el.

Imaginile surprinse în Ambon, un oraş cu circa 400.000 de locuitori, arătau ziduri căzute, moloz şi fisuri în clădiri.

Responsabilul local al agenţiei, Oral Sem Wilar, a îndemnat populaţia la calm. "Oamenii au intrat în panică şi au început să evacueze anumite localităţi, dar noi le spunem că nu există niciun motiv de a intra în panică deoarece nu există o alertă de tsunami", a declarat el pentru AFP.

"Mulţi oameni se temeau de un tsunami şi de aceea au fugit în zone mai înalte. Majoritatea caselor de aici se află pe plajă", a declarat Clementine Mataheru, din satul Hunud, aflat la periferia Ambon.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice - indo-pacifică, australiană şi euroasiatică - într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.

La sfârşitul lunii septembrie anul trecut, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami, pe insula Celebes, a devastat regiunea Palu, făcând peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel