EXCLUSIV  Înconjurarea spitalului din Khan Yunis, unde teroriștii Hamas se integrează în civil. Ambasadorul Reuven Azar: Nu poartă uniformă, și asta în mijlocul spitalului

Spital Fâșia Gaza
Spital Fâșia Gaza

Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a vorbit despre dificila operațiune a Israelului în Fâșia Gaza, unde cei din Hamas se îmbracă în civil și se integrează printre cetățeni, chiar în spitale. 

Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a acordat un interviu în exclusivitate DC Media Group. În cadrul interviului, analistul politic Bogdan Chirieac a remarcat eforturile militare ale Israelului în Fâșia Gaza în contextul în care trebuie protejată populația civilă, de altfel numeroasă. ”Trebuie să protejezi și populația civilă cât mai mult posibil” a spus Bogdan Chirieac.

Ambasadorul Reuven Azar a răspuns: ”Corect. Și a trebuit să scoatem populația civilă din calea pericolului, ceea ce Hamas a încercat să împiedice. 

De exemplu, chiar acum înconjurăm un spital din orașul Khan Yunis, în care agenții Hamas nu poartă uniformă, ci doar se integrează în populația civilă. Așa că a trebuit să încercuim spitalul și să începem să evacuăm oamenii și să-i filtrăm pe civilii nevinovați de oamenii din Hamas.

Și asta în mijlocul spitalului, care este foarte sensibil din punct de vedere al vulnerabilității populației. Așadar, aceste lucruri necesită timp, sunt foarte greu de făcut, dar suntem hotărâți să le facem în conformitate cu dreptul internațional și de aceea operăm foarte încet și cu multă sensibilitate.

Dar, bineînțeles, din păcate, ca urmare a faptului că Hamas folosește populația abuzează practic de normele umanității pentru a ne împiedica să îi învingem, acest lucru are un preț. Și, din păcate, se pierd în mod tragic și vieți civile”. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel