Incendiu spital Constanța. Arafat: Instalația de detecție a incendiilor NU EXISTA

Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

Raed Arafat a vorbit despre neregulile de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

"Spitalul de infecțioase Constanța a fost supus la două controale de către ISU Constanța. Unul în anul 2020, altul în februarie 2021. În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța.

Unele nereguli care se referă la instalațiile electrice, unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate, adică modul în care sunt reglate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiilor.

Exista senzor pentru oxigen, existau în saloane am înțeles, dar instalația de detecție a incendiilor nu exista! Spitalul de Boli Infecțioase trebuie să dea aceste explicații, dar vreau să subliniez că aici nu putem nici să tragem la răspundere, nici nimic. Există un procuror care investighează cazul și există o analiză a tot ce s-a întâmplat, se uită la toate datele, la toate documente, vorbește cu toată lumea înainte de a ieși cu o concluzie", a declarat Raed Arafat, în cadrul conferinței de presă.

Încercau să identifice finanțarea, a spus Raed Arafat, despre problemele din spital.

Cristian Radu, despre incendiul de la spitalul Constanța

”Din documentele pe care le-am analizat până la acest moment, obiectivul conține mai multe clădiri care sunt vechi și la momentul edificării nu se supuneau potrivit legislației procesului de avizare - autorizare. Au fost identificate mai multe lucrări care până în anul 2004 nu s-au supus procesului de avizare - autorizare.

În perioada 2004 - 2007 s-au edificat o serie de lucrări, printre care și o parte din acelei instalații de detecție și semnalizare la incendii, dar și alte lucrări. (...)

Termenele de conformare depind de complexitatea abaterilor de pe teren. (...) A reieșit că există o finanțare europeană prin care aceste nereguli trebuiau remediate. Am văzut o hârtie comunicată de operatorul economic specializat prin care s-au făcut măsurători și nu s-a constatat depășirea unor parametri. Instalația de detecție și semnalizare la incendiu și instalația de detecție și semnalizare de oxigen urmau să fie definitivate după implementarea proiectului respectiv” a mai spus Cristian Radu, prim-adjunct al Inspectorului General al prim-adjunct al IGSU, întrebat dacă nu știau despre aceste nereguli, în urma controalelor din 2020 și februarie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel