Incendiu într-o gară din Arabia Saudită. Cinci răniţi şi traficul suspendat - VIDEO

Un incendiu de proporţii a izbucnit duminică într-o gară din Jeddah în Arabia Saudită, soldat cu cel puţin cinci răniţi şi întreruperea traficului pe o linie de mare viteză, au informat autorităţile locale, notează AFP.

Autorităţile nu au precizat cauzele incendiului, nici dacă au reuşit să îl izoleze.

Forţele de securitate au închis autostrada care face legătura între Jeddah (vest) şi oraşul sfânt Mecca şi au înconjurat străzile din jurul gării Al-Sulaymaniyah, a constatat un corespondent al agenţiei France Presse aflat la faţa locului.

"Cinci persoane rănite în incendiu au fost transportate la spital", potrivit canalului de televiziune Al-Ekhbariya care a difuzat imagini cu o uriaşă şi densă coloană de fum negru ridicându-se deasupra gării.

Anterior, Direcţia de apărare civilă menţionase într-un mesaj de Twitter că echipele sale "continuă să lupte cu flăcările".

Într-o serie de mesaje pe Twitter, Direcţia pentru probleme de sănătate din Jeddah le-a recomandat locuitorilor "să rămână cât mai departe posibil de fum". De asemenea, i-a sfătuit "să poarte măşti" când îşi părăsesc locuinţa "în perioada valului de poluare rezultat din fum şi praf".

VIDEO

Potrivit companiei feroviare, incendiul a izbucnit "în jurul orelor 12.35 (09.35 GMT)". "Din grijă pentru securitatea călătorilor, linia de mare viteză Haramain (din care face parte staţia Al-Sulaymaniyah) rămâne suspendată până la noi ordine", a anunţat aceasta.

Linia, care uneşte în două ore oraşele sfinte Mecca şi Medina, via Jeddah, a fost concepută pentru a transporta pelerini musulmani şi călători obişnuiţi.

Inaugurată în septembrie 2018 de regele Salman şi dată în folosinţă în luna următoare, linia de 450 de kilometri este considerată de autorităţi ca fiind cel mai mare proiect în domeniul transporturilor din Orientul Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel