În Brazilia s-a născut un copil cu o coadă umană adevărată, lungă de 12 centimetri / FOTO

În Brazilia s-a născut un copil cu o coadă umană adevărată, lungă de 12 centimetri   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
În Brazilia s-a născut un copil cu o coadă umană adevărată, lungă de 12 centimetri / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un băiețel din Brazilia s-a născut cu o coadă umană „adevărată”, lungă de 12 centimetri. Doar 40 astfel de cazuri au mai fost raportate în literatura științiică de-a lungul vremii.

În Brazilia, un băiețel s-a născut cu o coadă umană „adevărată” de 12 centimetri, o situație extrem de rară, cu doar 40 de cazuri raportate în literatura științifică. Noul caz este descris în Journal of Pediatric Case Reports.

Băiatul, care a fost păstrat anonim în raport, s-a născut prematur, dar fără alte complicații. La examinare, s-a constatat că avea icter și avea „un apendice fibroelastic rotunjit de aproximativ 4 centimetri în diametrul cel mai mare, susținut de un cordon fibros de 12 centimetri în regiunea lombo-sacrală paravertebrală stângă”, scriu medicii în raport. În termeni profani, o coadă.

Nou-născutul a fost examinat pentru alte posibile modificări sistemice, dintre care niciuna nu a fost confirmată în timpul unei ecografii.

Cozile umane pot fi controlate asemeni mâinilor și picioarelor

Cazurile de cozi la oameni sunt clasificate în cozi „adevărate” sau „pseudo-cozi”.

„Pseudo-cozile sunt protuberanțe compuse practic din țesut adipos sau cartilaginos și unele elemente osoase”, raportează echipa.

„Cozile umane adevărate sunt foarte rare, cu aproximativ 40 de cazuri raportate în literatură” mai spun experții.

Cozile „adevărate” sau „reale” se referă la cozile embrionare care rămân până la naștere. În dezvoltarea obișnuită, embrionii formează o coadă mică la aproximativ patru săptămâni, care sunt apoi absorbite de celulele albe din sânge de la șase până la 12 săptămâni.

În cazuri incredibil de rare, coada nu este descompusă de celulele albe din sânge și rămâne până atunci când copilul ajunge să se nască. Deși echipa a îndepărtat coada fără complicații, cozile „adevărate” conțin adesea țesut muscular, iar în unele cazuri pot fi controlate asemeni mâinilor și picioarelor.

Copilul nu pare să aibă alte probleme

Înainte ca protuberanța să fie îndepărtată, echipa a investigat și alte potențiale condiții care ar putea fi prezente la băiat.

„Datorită originii ectodermice comune dintre piele și sistemul nervos central, este esențial ca medicul pediatru sau chirurgul pediatru să investigheze prezența disrafismului spinal ascuns la pacienții cu leziuni cutanate suspectate, deoarece acestea pot fi singura anomalie vizibilă”, a scris echipa.

Spina bifida este adesea asociată cu o coadă adevărată, dar s-a descoperit că acest copil nu are alte afecțiuni. Echipa nu a prezentat o cauză pentru coadă, deși au aflat faptul că mama a fost tratată cu cefalosporine de primă generație pentru o infecție a tractului urinar și a continuat să fumeze 10 țigări pe zi în timpul sarcinii.

În urma scoaterii cozii, echipa nu a raportat alte probleme pentru băiat, iar acesta era perfect sănătos, scrie IFLScience.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel