În 2010, Dominique Strauss-Kahn a avut un salariu mai mare ca Obama. Plus beneficii de zeci de mii de dolari

dominique-strauss-kahn-10453548fystq
dominique-strauss-kahn-10453548fystq

Pentru Dominique Strauss-Kahn, viaţa în celula de circa 13 metri pătraţi din închisoarea Rikers Island reprezintă o schimbare majoră, după ce numai anul trecut acesta a avut un salariu de aproape 450.000 pe an, mai mare decât preşedintele american Barack Obama, pe lângă beneficii suplimentare de zeci de mii de dolari.

Cinci ani de zile, Strauss-Kahn s-a bucurat de lux, de salariul şi alte beneficii ce vin împreună cu conducerea Fondului Monetar Internaţional (FMI), comentează CNN.

Potrivit contractului său, salariul lui Strauss-Kahn a fost în 2010 de 441.980 de dolari pe an, adică mai mult decât preşedintele SUA Barack Obama. În plus, el nu plătea taxe pe venit şi a încasat o primă de 79.120 de dolari pe an, vizând, potrivit contractului, să îi permită "să menţină, în interesul Fondului, un nivel de trai adecvat poziţiei de director".

Acestei sume i se alătură cheltuielile pentru distracţie, decontate integral. Costul călătoriilor şi şederilor la hoteluri, atât pentru Strauss-Kahn, cât şi pentru soţia sa, sunt acoperite de FMI.

Contractul mai prevede că atât Strauss-Kahn, cât şi orice membru al familiei sale pot zbura gratuit la clasa I, atunci când acesta se află în deplasare oficială. Detalii despre contractul lui Strauss-Kahn sunt publicate pe site-ul FMI.

Pentru criticii FMI, salariul şi beneficiile lui Strauss-Kahn sunt greu de acceptat, cu atât mai mult cu cât instituţia impune condiţii stricte guvernelor cărora le împrumută bani.

Contactat de CNN, purtătorul de cuvânt al FMI William Murray a declarat că Strauss-Kahn a depus eforturi pentru ca FMI să nu mai depindă de operaţiunile de creditare. În plus, creşterea salarială a lui Strauss-Kahn şi a altor directori din FMI sunt sub rata inflaţiei şi au fost aprobate de acţionari, a adăugat el.

Fondul nu plăteşte pentru locuinţa de lux a lui Strauss-Kahn din Washington, evaluată la circa patru milioane de dolari, sau pentru alte proprietăţi ale familiei, a precizat Murray. Vila din cartierul exclusivist Georgetown, din Washington, este înregistrată pe numele soţiei lui Strauss-Kahn, Anne Sinclair.

Potrivit New York Times, cuplul deţine şi două apartamente în Franţa, în valoare de mai multe milioane de dolari. şi o locuinţă în Marrakesh (Maroc), cumpărată cu peste 700.000 de dolari.

Citeşte şi:

Se încurcă iţele în cazul presupusei agresiuni sexuale savârşită de directorul FMI. Un angajat al hotelului se afla în apartamentul închiriat de Strauss-Kahn când a intrat camerista

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel