În 2010, Dominique Strauss-Kahn a avut un salariu mai mare ca Obama. Plus beneficii de zeci de mii de dolari

dominique-strauss-kahn-10453548fystq
dominique-strauss-kahn-10453548fystq

Pentru Dominique Strauss-Kahn, viaţa în celula de circa 13 metri pătraţi din închisoarea Rikers Island reprezintă o schimbare majoră, după ce numai anul trecut acesta a avut un salariu de aproape 450.000 pe an, mai mare decât preşedintele american Barack Obama, pe lângă beneficii suplimentare de zeci de mii de dolari.

Cinci ani de zile, Strauss-Kahn s-a bucurat de lux, de salariul şi alte beneficii ce vin împreună cu conducerea Fondului Monetar Internaţional (FMI), comentează CNN.

Potrivit contractului său, salariul lui Strauss-Kahn a fost în 2010 de 441.980 de dolari pe an, adică mai mult decât preşedintele SUA Barack Obama. În plus, el nu plătea taxe pe venit şi a încasat o primă de 79.120 de dolari pe an, vizând, potrivit contractului, să îi permită "să menţină, în interesul Fondului, un nivel de trai adecvat poziţiei de director".

Acestei sume i se alătură cheltuielile pentru distracţie, decontate integral. Costul călătoriilor şi şederilor la hoteluri, atât pentru Strauss-Kahn, cât şi pentru soţia sa, sunt acoperite de FMI.

Contractul mai prevede că atât Strauss-Kahn, cât şi orice membru al familiei sale pot zbura gratuit la clasa I, atunci când acesta se află în deplasare oficială. Detalii despre contractul lui Strauss-Kahn sunt publicate pe site-ul FMI.

Pentru criticii FMI, salariul şi beneficiile lui Strauss-Kahn sunt greu de acceptat, cu atât mai mult cu cât instituţia impune condiţii stricte guvernelor cărora le împrumută bani.

Contactat de CNN, purtătorul de cuvânt al FMI William Murray a declarat că Strauss-Kahn a depus eforturi pentru ca FMI să nu mai depindă de operaţiunile de creditare. În plus, creşterea salarială a lui Strauss-Kahn şi a altor directori din FMI sunt sub rata inflaţiei şi au fost aprobate de acţionari, a adăugat el.

Fondul nu plăteşte pentru locuinţa de lux a lui Strauss-Kahn din Washington, evaluată la circa patru milioane de dolari, sau pentru alte proprietăţi ale familiei, a precizat Murray. Vila din cartierul exclusivist Georgetown, din Washington, este înregistrată pe numele soţiei lui Strauss-Kahn, Anne Sinclair.

Potrivit New York Times, cuplul deţine şi două apartamente în Franţa, în valoare de mai multe milioane de dolari. şi o locuinţă în Marrakesh (Maroc), cumpărată cu peste 700.000 de dolari.

Citeşte şi:

Se încurcă iţele în cazul presupusei agresiuni sexuale savârşită de directorul FMI. Un angajat al hotelului se afla în apartamentul închiriat de Strauss-Kahn când a intrat camerista

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy