Imagini dramatice din Kabul

Imagini dramatice din Kabul / Foto: Captură video Twitter
Imagini dramatice din Kabul / Foto: Captură video Twitter

Imagini dramatice au fost suprinse în Kabul.

O fotografie dramatică, distribuită masiv pe rețelele de socializare, arată sute de oameni pe un avion C-17 al Forțelor Aeriene ale SUA, duminic, în timp ce părăsea capitala Kabul.

Potrivit Defense One, care a obținut imaginea de la armată, aproximativ 640 de persoane se aflau la bordul aeronavei, cu mult mai mult decât capacitatea admisă. O mulțime de afgani, care au fost autorizați pentru evacuare au reușit să ajungă pe rampa pe jumătate deschisă a aeronavei. În loc să-i forțeze să plece, echipajul a decis să decoleze.



Imaginile de luni arătau mii de oameni s-au înghesuit pe aeroportul din Kabul în timp ce încercau să fugă din țară. Avioanele au fost temporar oprite la sol, iar forțele SUA au împușcat doi bărbați înarmați în timp ce scenele haotice se desfășurau, transmite BBC.

Momentul în care oameni cad dintr-un avion militar, încercând să fugă din Afganistan

Situația din Afganistan este din ce în ce mai tensionată, iar locuitorii încearcă din răsputeri să părăsească statul. ieri au apărut alte imagini dramatice din Kabul. Două persoane au fost surprinse într-o filmare în timp cădeau dintr-un avion militar care decola de pe aeroportul din Kabul, scrie Republic World.

Cel puţin cinci oameni ar fi decedat luni în interiorul aeroportului din Kabul, în timp ce sute de persoane încercau să intre cu forţa în avioanele care părăseau capitala afgană. Un martor a povestit că a văzut corpurile a cinci persoane fiind luate de un vehicul, iar un altul a afirmat că nu este clar dacă victimele fuseseră ucise de focuri de armă sau au murit din cauza aglomerației create. Astăzi, însă, oficialii spun că este o scenă mult mai liniștită.

"Multe persoane care au fost aici ieri au plecat acasă", a declarat pentru Reuters un oficial de securitate.

Cu toate acestea, Reuters citează martori spunând că încă pot fi auzite împușcături ocazionale din direcția aeroportului. Zborurile au fost suspendate în cea mai mare parte a zilei de luni. Aeroportul este în prezent singurul punct de ieșire deschis forțelor occidentale din Afganistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel