Imagine de NECREZUT la spital din cauza Covid-19. Medicul Adrian Marinescu: E foarte clar!

Medicul infecționist Adrian Marinescu a atras atenția asupra uneia dintre cele mai mare probleme cu care se confruntă medicii: evaluarea pacienților asiptomatici. 

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș din Capitală, a declarat, duminică, că marea problemă în cazul asimptomaticilor este evaluarea.

„La noi (n. red București) sunt 500 de noi pacienți în fiecare zi și mare parte ajung la noi sau la Victor Babeș. E o discuție foarte mare cu asimptomaticii. Noi, la institut, reușim să avem un număr de locuri strict pentru pacienții cu forme medii și forme severe. Marea problemă este a evaluării. Întâi sunt trimiși pentru evaluare, pe care o putem face și noaptea, tehnic, dar nu și în plan practic”, a spus medicul Adrian Marinescu la Antena3. 

Imagine de necrezut: coadă de ambulanță cât ține curtea

În continuare, medicul Adrian Marinescu a susținut că „dacă mergeți în momentul acesta la institut, e coadă de ambulanță cât ține curtea. Și atunci e foarte clar că nu poți să faci aceste evaluări la 500 de pacienți oricum ai încerca să împarți. Este evident”.

Adrian Marinescu, întrebare-cheie

„Sună foarte bine ca asimptomaticii să fie evaluați acasă, dar întrebarea e: Vor fi evaluați acasă și dacă nu au factor de risc lucrurile se închid aici sau la un moment dat vor fi programați să ajungă la Spitalul de Boli Infecțioase pentru că asta nu rezolvă decât pe moment?”, a precizat medicul.

Medicul Adrian Marinescu a mai dezvăluit că s-a făcut o propunere, dar deocamdată „nu s-a reușit”. Adrian Marinescu a vorbit astfel despre faptul că pacienții pot fi evaluați de orice medic, nu doar de un infecționist sau un pneumolog.

„Această evaluare, noi am propus, dar deocamdată nu s-a reușit, poate fi făcută nu neaparat de un infecționist sau un pneumolog. Evaluarea se poate face ușor de orice medic, de medicină internă, de urgență, orice medic, inclusiv medicul de familie. Pacienții ar trebui să poată să ajungă să facă evaluarea la toate spitalele dedicate Covid”, a mai spus Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel