IGPR, prevenire pentru șoferi: Încetiniți viteza

soferi, viteza la volan
soferi, viteza la volan

În urma gravelor accidente petrecute în această dimineață, poliţiştii le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile meteo şi să nu bruscheze comenzile maşinii. Conducătorii auto nu încetinesc viteza pe carosabilul alunecos.

Potrivit unui comunicat al IGPR, pe Autostrada A1, la km 11, a avut loc o tamponare în care au fost implicate două autovehicule şi au fost înregistrate alte trei derapaje, iar la km 36 au fost două derapaje, în care a fost lovită glisiera metalică, informează Agerpres.

În judeţul Ilfov, pe DNCB, în zona Otopeni, au avut loc trei tamponări fără victime. La intersecţia cu A2, pe sensul către Constanţa, a avut loc o tamponare între zece autoturisme, soldată cu două victime, iar pe sensul către Bucureşti, km 11+800, a avut loc o altă tamponare, între patru autoturisme, fără victime, se arată în comunicat.

Pe Autostrada A2, la km 20, un autoturism a derapat în glisieră (fără victime) la km 21, sensul către Constanţa, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme (două victime), la km 22 un autoturism a derapat în glisieră (fără victime), la km 51 două autoturisme s-au tamponat (fără victime), la km 58 trei autoturisme s-au tamponat, din accident rezultând o victimă, iar la km 60, două autovehicule au fost implicate într-o tamponare (fără victime), precizează IGPR.
Poliţia Română a acţionat miercuri dimineaţă cu 2.790 poliţişti, din care 924 rutieri, 1.771 ordine publică şi 95 alte categorii. Totodată, în acest context, au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri, în valoare totală de 30.875 lei, precizează sursa citată.

Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale a aplicat trei sancţiuni pentru autostrăzi, IPJ Ilfov a aplicat trei sancţiuni, din care una pentru autostrăzi şi două pentru DN, IPJ Dâmboviţa a aplicat o sancţiune pentru DN, iar Poliţia Capitalei a aplicat o sancţiune pentru DN.

Administratorii de sectoare de drum de pe A1, A2 şi DNCB au fost sancţionaţi contravenţional de către poliţiştii rutieri, conform art. 105 pct. 28 din OUG 195/2002.

"Reamintim că Poliţia Română, prin structurile abilitate, a demarat încă de la sfârşitul lunii august activităţi de verificare a viabilităţii autostrăzilor şi drumurilor naţionale, de informare a administratorilor de drumuri în vederea respectării prevederilor legale şi pregătirea stocurilor necesare asigurării unei intervenţii optime", se arată în comunicat.

Conform Agerpres, poliţiştii le mai recomandă conducătorilor auto să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autoturismul pentru călătorie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel