Radarele Poliției, scoase pe șosele pentru prevenirea accidentelor

În perioada 20 - 26 august 2012, Direcția Rutierムdin Inspectoratul General al Poliției Române va organiza o acțiune pentru prevenirea și reducerea numărului de accidentelor. Astfel, de luni până duminică, Poliția Rutieră va trimite pe teren, în toată țara, toate radarele din dotare, potrivit unui comunicat de presă al Ispectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Autor: Andreea Iconaru [caption id="attachment_222832" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

Dacă vă place să apăsați pedala de accelerație la maximum, ar trebui să știți că săptămâna aceasta veți fi vânați de Poliția Rutieră din plin. Pe toate șoselele din România vor exista echipaje de poliție care vor măsura viteza de deplasare a fiecărui autovehicul aflat în trafic. Această acțiune este înscrisă în calendarul de activităţi pentru anul 2012 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), din care face parte şi Poliţia Rutieră Română, şi se desfăşoară, concomitent, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre, se arată în comunicat.

Conform TISPOL, între primele 3 cauze ale accidentelor rutiere grave se regăsește viteza excesiva. Tot aceasta reprezintă principala cauză a accidentelor provocate de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani.

Polițiștii de la Rutieră le recomandă șoferilor să adapteze întotdeauna viteza de deplasare la condițiile de drum, și să nu depășească limita legală impusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel