Igor Dodon sare la gâtul lui Klaus Iohannis

29 noi 2016 / 20:14

Klaus Iohannis a preferat să nu comenteze o serie de declaraţii critice la adresa României făcute de Igor Dodon care a cerut recent ratificarea Tratatului de frontieră dintre București și Chișinău.

Întrebat cum îi răspunde lui Dodon, Iohannis a spus: "Chiar dacă Igor Dodon nu e încă preşedinte, va înţelege şi domnia sa încet-încet cum se procedează între preşedinţi".

Președintele Republicii Moldova s-a arătat deranjat de declarațiile lui Klaus Iohannis.

"Domnul președinte Iohannis m-a vizat în una din intervențiile sale recente, referindu-se la cum e corect să se procedeze între președinți. E bine că Dumnealui deja nu doar ia act de alegerea mea, ci abordează situația mai personal și mai concret.

Cu acest prilej, îi amintesc domnului președinte român Iohannis că i-am transmis încă în primăvară o scrisoare deschisă, la care Dumnealui încă nu a răspuns. Îl asigur că în calitatea mea de președinte ales al Republicii Moldova am aceleași preocupări ca și acum jumătate de an cu privire la subiectele din acea scrisoare. Deci, îi readresez domnului Iohannis acel mesaj. Îl puteți vedea atașat.

Sper că în relația dintre președinți e de bonton să se răspundă la scrisorile deschise", a transmis Igor Dodon.

[citeste si]

(w670)

(w670)