Cine este urmașul lui Dodon care vrea să rupă Moldova de UE și NATO

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și-a ales un nou lider în cadrul congresului desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în persoana Zinaidei Greceanîi, fost premier în timpul guvernării comuniste.

Congresul a avut loc după ce președintele formațiunii Igor Dodon a trebuit să renunțe la funcție în urma victoriei în recentele alegeri prezidențiale.

În discursul rostit după alegerea sa la conducerea formațiunii, Greceanîi a menționat că PSRM se pronunță pentru un parteneriat strategic cu Federația Rusă, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Economică Eurasiatică și relații reciproc avantajoase cu Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

Participanții la congres au aprobat o rezoluție în care partidul președintelui Dodon își propune consolidarea eforturilor în vederea declanșării alegerilor parlamentare anticipate în 2017, dar și revizuirea rezultatelor privatizărilor "ilegale", naționalizarea averilor obținute în mod fraudulos etc.

Printre obiectivele pe care și le propun socialiștii în perioada următoare figurează, potrivit rezoluției, interzicerea unionismului și a prezenței NATO "sub orice formă pe teritoriul Republicii Moldova" și denunțarea Acordului de asociere la Uniunea Europeană. Formațiunea președintelui moldovean care își va intra oficial în atribuții la 23 decembrie pledează de asemenea pentru federalizarea Republicii Moldova.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel