Oamenii cu iniţiativă antreprenorială pot primi câte 40.000 de euro pentru idei de afaceri ce vor putea fi astfel transformate în business-uri.
Zeci de idei de afaceri pot fi finanţate, fiecare cu maximum 40.000 de euro, printr-un proiect care îşi propune să sprijine persoane cu iniţiativă antreprenorială din Regiunea Centru, dar care, din diverse motive, fie financiare, fie legate de lipsa de informare, nu au reuşit să-şi deschidă, încă, firma visată.
'Obiectivul principal este crearea de noi locuri de muncă, prin înfiinţarea unor afaceri inovatoare şi durabile. Dorim să susţinem persoanele care, din cauza unei lipse de informaţie, experienţă sau lipsuri financiare, nu reuşesc să-şi deschidă o afacere', a declarat, luni, cu prilejul desfăşurării Caravanei Antreprenorului în judeţul Alba, coordonatorul de programe Adriana Călin.
Cine se poate înscrie în proiect
Ea a menţionat că se pot înscrie în acest proiect persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 64 de ani, fie aflate în şomaj, fie care au un loc de muncă, dar care îşi doresc înfiinţarea unei afaceri. O condiţie este ca potenţiala afacere să se deruleze în sectorul non-agricol, de preferat industrii creative, şi în mediul urban.
Proiectul 'Construim antreprenori responsabili pentru dezvoltare durabilă', cu un buget total de 5 milioane de euro, se adresează oamenilor cu iniţiativă antreprenorială din cele şase judeţe ale Regiunii Centru - Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Prin proiect vor putea fi selectaţi 320 de aplicanţi, care vor beneficia de cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului.
Se oferă consultanţă
Ei vor fi învăţaţi cum pot să transpună o idee într-un plan de afaceri, ce greşeli trebuie evitate şi, de asemenea, să realizeze un studiu de fezabilitate şi oportunitate, pentru a cunoaşte piaţa căreia i se vor adresa. După ce vor fi ghidaţi şi încurajaţi să scrie propriul plan de afaceri, în urma competiţiei, 80 de idei vor fi finanţate şi transformate în societăţi comerciale.
[citeste si]
Cei 80 vor primi câte un ajutor financiar de maximum 40.000 de euro pentru demararea afacerii, din care 75% după înfiinţarea acesteia, iar restul în momentul în care societatea obţine o cifră de afaceri de minimum 30% din avansul primit, dar nu mai târziu de un an. Numărul locurilor de muncă ce vor fi create prin acest proiect este de cel puţin 160, respectiv minimum două pentru fiecare afacere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News