Pensionarii primesc pensiile înainte de Paști. Adrian Negrescu: Nu mai ajung în capcana IFN-urilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul economic Adrian Negrescu a vorbit despre unul dintre beneficiile pe care le au pensionarii, în contextul în care aceștia vor primi pensiile înainte de Paște.

Analistul economic Adrian Negrescu a intervenit la un post de televiziune unde a comentat decizia guvernanților de a livra pensiile românilor, atât cele prin Poștă, cât și prin conturi bancare, înainte de sărbătorile pascale, în contextul în care săptămâna viitoare vor fi mai multe zile libere, 1 mai și 3 mai, Vinerea Mare, precum și o ”punte”, cu ziua de 2 mai.

Pe lângă vestea bună că pensionarii vor primi banii mai devreme, apare însă o problemă legată de următoarea pensie, cea din iunie, pentru care unii dintre români vor trebui să aștepte chiar și o lună și jumătate, ceea ce ar putea pune o oarecare presiune pe aceștia.

”Este o măsură pozitivă, până la urmă, pentru că îi ajută pe oameni să aibă niște bani de sărbătorile de Paște, să poată să se bucure, într-un fel sau altul, de această sărbătoare.

Ține de fiecare cum își administrează banii, cum se pregătește. Nu am o emoție legată de pensionarii, fiindcă pensionarii sunt foarte atenți la bani și își drămuiesc foarte bine banii pentru a rezolva toate probleme zilei”, a declarat analistul economic Adrian Negrescu, la Realitatea Plus.

Negrescu: IFN-urile, împrumuturi cu până la 1.800% dobândă

Totodată, Negrescu a ținut să puncteze care este lucrul important, benefic pentru pensionari, în acest caz. Iar acesta are legătură cu acele Instituții Financiare Nebancare (IFN) sau chiar CAR-uri ale pensionarilor, la care aceștia mai apelează în perioada sărbătorilor și nu numai. ”Nu mai trebuie să se împrumute și nu mai ajung în capcana IFN-urilor care le oferă împrumuturi cu până la 1.800% dobândă.

Amintim că în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie, s-a decis ca toate pensiile românilor să fie virate mai devreme, începând cu ziua de sâmbătă, 27 aprilie, astfel încât până la finalul săptămânii viitoare toți pensionarii din România să își primească banii, prin intermediul factorilor poștali sau prin conturile bancare, până la Paște.

Potrivit lui Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, în procesul de distribuire a pensiilor sunt implicați 14.000 de angajați, din care 10.000 sunt factori poștali.

Citește și: Anunțul zilei privind pensiile românilor! Vestea este în contextul Paștelui 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel