Huawei, acuzații de spionaj. SUA, avertisment pentru toți aliații săi

Avertisment legat de utilizarea echipamentelor producătorului chinez Huawei transmis de oficiali americani tuturor oficialilor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate.

Guvernul american a transmis guvernelor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate, în special celor unde sunt amplasate baze americane, un avertisment legat de utilizarea echipamentelor de telecomunicații ale producătorului chinez Huawei, în încercarea de a convinge furnizorii de servicii wireless și de internet din aceste țări să evite respectivele echipamente, scrie profit.ro, care citeză Wall Street Journal.

Americanii cred că firma chineză reprezintă un risc, iar echipamentele furnizate pot fi folosite pentru spionaj. Huawei este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente pentru rețelele de comunicații, cu operațiuni inclusiv în România, țară aliată SUA și cu baze americane la Deveselu.

Presa americană relatează că administrația SUA ar intenționa să ofere ajutor financiar țărilor care blochează Huawei.

Lideri ai serviciilor secrete din SUA s-au declarat recent îngrijorați de modul în care Huawei și alte companii chineze s-ar putea implica în acte de spionaj. Comitetul Național al Partidului Democrat a avertizat candidații partidului la alegerile din noiembrie să nu folosească telefoane produse de Huawei sau ZTE, iar Departamentul Apărării a oprit vânzarea de telefoane mobile și modemuri fabricate de Huawei sau ZTE în magazinele din bazele militare, invocând rațiuni de securitate

De altfel, încă din primăvară Administrația Trump analiza emiterea unui ordin executiv care ar restricționa capacitatea unora dintre companiile chineze de a vinde echipamente de telecomunicații în Statele Unite, măsura vizând Huawei Technologies și ZTE. În paralel, între SUA și China a fost deja declanșat un război al tarifelor pentru diferite relații comerciale.

Huawei în România

În România, Huawei lucrează cu toți operatorii mari de telecom și a semnat, în 2013, un memorandum cu Guvernul pentru a participa la dezvoltarea Sistemului de Informații și Comunicații Național, Sistemului de Monitorizare și Supraveghere a Traficului, proiectelor de tip Guvernare Electronică (E-Government), proiectelor de tip Oraș Inteligent (Smart City) și Rețelei Naționale de Bandă Largă dezvoltate de Guvernul României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel